14 °C Budapest

A korrupció gyanúja mentette meg az autósokat

2009. július 24. 09:17

Nem szerelheti fel a rendőrség a hatszáz darab új "pénznyerő automatáját", azaz az utak mellé telepített traffipaxait, mert a dagadó botrány közepette az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium úgy döntött: lefújja a közbeszerzést.

A minisztérium pénzhiányra hivatkozik, ám az érvelés sántít, hiszen a készülékek nem viszik, hanem hozzák a pénzt, már tíz bírsággal megtermelik a havi bérleti díjukat. A pályázat tisztaságának sérülése miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság már július 10-én megtiltotta a rendőrségnek, hogy két, az MSZP-hez és az SZDSZ-hez köthető nyertessel szerződjenek. Most viszont a Pintér Sándor exbelügyminiszter képviselte harmadik győztes is búcsút vehet az üzlettől.

A pályázatot bonyolító Okfon Zrt. arról értesítette a pályázattevőket, hogy t árca úgy döntött, nem áll módjában szerződést kötni nyertesekkel, mert a "jövő évre ismertté vált költségvetési tervezési adatok nem nyújtanak fedezetet a megrendelésre. A rendőrség viszont a törvény szerint eleve csak úgy hirdethette meg a közbeszerzést, hogy arra a forrás már rendelkezésre állt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?