3 °C Budapest

A korrupció gyanúja mentette meg az autósokat

2009. július 24. 09:17

Nem szerelheti fel a rendőrség a hatszáz darab új "pénznyerő automatáját", azaz az utak mellé telepített traffipaxait, mert a dagadó botrány közepette az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium úgy döntött: lefújja a közbeszerzést.

A minisztérium pénzhiányra hivatkozik, ám az érvelés sántít, hiszen a készülékek nem viszik, hanem hozzák a pénzt, már tíz bírsággal megtermelik a havi bérleti díjukat. A pályázat tisztaságának sérülése miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság már július 10-én megtiltotta a rendőrségnek, hogy két, az MSZP-hez és az SZDSZ-hez köthető nyertessel szerződjenek. Most viszont a Pintér Sándor exbelügyminiszter képviselte harmadik győztes is búcsút vehet az üzlettől.

A pályázatot bonyolító Okfon Zrt. arról értesítette a pályázattevőket, hogy t árca úgy döntött, nem áll módjában szerződést kötni nyertesekkel, mert a "jövő évre ismertté vált költségvetési tervezési adatok nem nyújtanak fedezetet a megrendelésre. A rendőrség viszont a törvény szerint eleve csak úgy hirdethette meg a közbeszerzést, hogy arra a forrás már rendelkezésre állt.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?