27 °C Budapest

A korrupció gyanúja mentette meg az autósokat

2009. július 24. 09:17

Nem szerelheti fel a rendőrség a hatszáz darab új "pénznyerő automatáját", azaz az utak mellé telepített traffipaxait, mert a dagadó botrány közepette az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium úgy döntött: lefújja a közbeszerzést.

A minisztérium pénzhiányra hivatkozik, ám az érvelés sántít, hiszen a készülékek nem viszik, hanem hozzák a pénzt, már tíz bírsággal megtermelik a havi bérleti díjukat. A pályázat tisztaságának sérülése miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság már július 10-én megtiltotta a rendőrségnek, hogy két, az MSZP-hez és az SZDSZ-hez köthető nyertessel szerződjenek. Most viszont a Pintér Sándor exbelügyminiszter képviselte harmadik győztes is búcsút vehet az üzlettől.

A pályázatot bonyolító Okfon Zrt. arról értesítette a pályázattevőket, hogy t árca úgy döntött, nem áll módjában szerződést kötni nyertesekkel, mert a "jövő évre ismertté vált költségvetési tervezési adatok nem nyújtanak fedezetet a megrendelésre. A rendőrség viszont a törvény szerint eleve csak úgy hirdethette meg a közbeszerzést, hogy arra a forrás már rendelkezésre állt.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem