4 °C Budapest

Termékdíj: milliárdos többletteher a lapkiadáson

Pénzcentrum
2009. július 23. 08:35

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a termékdíj-szabályozás módosításával átírta a törvényben szereplő reklámhordozó papírt információhordozó papírra, és az ez után járó környezetvédelmi termékdíjat kilogrammonként 15 forintban határozta meg.

Az átírással a jogalkotó a kereskedelem által kibocsátott szórólapokat egy kalap alá veszi az itthon nyomott, komoly hozzáadott értékkel bíró, jellemzően visszagyűjtött napilapokkal, magazinokkal.

A kiadók szerint azzal, hogy a lapok termékdíjkötelessé válnak, a piacra 3 milliárd forint többletteher nehezedik, ami a lapszámcsökkenés és a válságnak a hirdetői piacra gyakorolt kedvezőtlen hatásai mellett beláthatatlan következményekkel járhat.

A módosítás kibúvót enged a reklámtáskák után fizetendő termékdíj alól, de csak abban az esetben, ha a kibocsátó vagy a kereskedelmi lánc igazolni tudja, hogy a táskákat saját maga vagy egy koordináló szervezet visszagyűjti. Ilyennel eddig még senki sem próbálkozott, mivel lényegében lehetetlen.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?