13 °C Budapest

Veszélyes ünnepek: rengeteg autós néz a pohár fenekére!

Pénzcentrum
2008. november 14. 10:30

A nemzeti közlekedésbiztonsági intézet és a rendőrség által összeállított statisztikákból kiderül, hogy bizonyos ünnepnapokon ugrásszerűen megnő a tragédiával végződő közlekedési balesetek száma. Az autóvezetők nem mindig tudnak ellenállni a kísértésnek és néhány pohár alkohol elfogyasztását követően is a volán mögé ülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Forbes magazin összeállításából az derül ki, hogy a tengerentúlon a Hálaadás-, a Függetlenség- és a Háborús hősök emléknapja a legveszélyesebb. A statisztikák az elmúlt év adataihoz képest néhány százalékkal javultak ugyan, de a szokásosnál erősebb forgalom és az ittas vezetők magasabb száma miatt még mindig magas a tragédiával végződő baleset száma.

A rendőrség ilyenkor fokozott ellenőrzéseket tart, különös tekintettel a sebességhatárok betartására és az ittas vezetők kiszűrésére. A listán következnek még a munka ünnepe, a szilveszteri buli, a mindenszentek és a karácsonyi ünnepek. A közlekedésbiztonsági intézet szerint a vezetés minden napon fokozott óvatosságot követel meg, de az ünnepnapok különös figyelmet igényelnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09