5 °C Budapest

Adóváltozás: Mennyivel emelkednek az üzemanyagárak elsejétől?

2009. június 19. 08:32

Hatalmas, soha nem látott mértékben emelkednek az üzemanyagárak július 1-től a jövedéki adó emelése, illetve az ÁFA kulcs 20%-ról 25%-ra való emelése miatt. Mielőtt azonban valaki az olajcégeket kezdené szidni, érdemes megnézni, hogy miből áll össze a benzin- és a gázolajár most, illetve július 1. után.

Duplán rosszul járnak az autósok július 1.-től, hiszen a válságra való tekintettel a kormány a jövedéki adót és a normál ÁFA kulcsot is emeli. A jövedéki adó 5.5 Ft-tal 109, illetve 90.5 Ft-ra emelkedik a benzin és a gázolaj esetében, míg az ÁFA kulcs 20%-ról 25%-ra módosul.

Mindezek következtében abban az esetben, ha az üzemanyagárak nem változnak az elkövetkező két hét során, a benzin kiskereskedelmi ára 19 Ft-tal, a gázolajé pedig 18 Ft-tal, azaz csaknem 7%-kal fog emelkedni. Ekkora mértékű forintban számolt áremelésre eddig még nem volt példa Magyarországon.

Tovább a teljes cikkre...

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?