Adóváltozás: Mennyivel emelkednek az üzemanyagárak elsejétől?

2009. június 19. 08:32

Hatalmas, soha nem látott mértékben emelkednek az üzemanyagárak július 1-től a jövedéki adó emelése, illetve az ÁFA kulcs 20%-ról 25%-ra való emelése miatt. Mielőtt azonban valaki az olajcégeket kezdené szidni, érdemes megnézni, hogy miből áll össze a benzin- és a gázolajár most, illetve július 1. után.

Duplán rosszul járnak az autósok július 1.-től, hiszen a válságra való tekintettel a kormány a jövedéki adót és a normál ÁFA kulcsot is emeli. A jövedéki adó 5.5 Ft-tal 109, illetve 90.5 Ft-ra emelkedik a benzin és a gázolaj esetében, míg az ÁFA kulcs 20%-ról 25%-ra módosul.

Mindezek következtében abban az esetben, ha az üzemanyagárak nem változnak az elkövetkező két hét során, a benzin kiskereskedelmi ára 19 Ft-tal, a gázolajé pedig 18 Ft-tal, azaz csaknem 7%-kal fog emelkedni. Ekkora mértékű forintban számolt áremelésre eddig még nem volt példa Magyarországon.

Tovább a teljes cikkre...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem