Nézd meg ki lett a Suzuki új vezére!

2009. március 5. 08:15

A Magyar Suzuki Zrt. élére Hisashi Takeuchi személyében új vezérigazgató került, miután Isao Ozawa vezérigazgató új megbízást kapott az anyavállalatnál, a Suzuki Motor Corporation (SMC) kötelékében, március 1-i hatállyal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új feladatkörében Isao Ozawa a Suzuki Motor Corporation tengerentúli leányvállalatainak működését felügyeli, különös tekintettel azok pénzügyi és adminisztratív részlegeire, mind a gépjármű-, mind pedig a motorkerékpár-értékesítési piacokon.

Az SMC a rendkívül nehéz pénzügyi helyzetre való tekintettel erősíteni kívánja központi operációját: az újonnan létrehozott osztály ellátja a tengerentúli leányvállalatok további pénzügyi felügyeletét, és ezzel támogatást nyújt az anyavállalat számára. A Magyar Suzuki Zrt. irányítása előtt Isao Ozawa, aki 1978 óta dolgozik az anyavállalat kötelékében, a Suzuki Motor Corporation közép- és kelet-európai régiója járműipari hálózatának marketing-csoportvezetőjeként tevékenykedett. A magyar leányvállalatot 2007 áprilisa óta vezette.


Hisashi Takeuchi

Hisashi Takeuchi 2007. októberben csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. vezetői testületéhez vezérigazgató-helyettesként és az Igazgatósági Testület tagjaként; feladatkörében a vezérigazgató munkáját támogatta. A szakember magyarországi megbízása előtt a Suzuki Motor Corporation központjában a vezérigazgatói titkárságot vezette.

Karrierje az Suzuki Motor Corporation kötelékében 1986-ban kezdődött, miután befejezte tanulmányait a Yokohama Nemzeti Egyetemen, üzleti tudományok szakon. Később, 1986-1997 között az Európai Marketing Osztály munkatársa volt, majd 1997-2003-ban a Suzuki ausztráliai leányvállalatát vezette Melbourne-ben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?