Hónapokig csalt az óra a Tesco-kúton! Mennyit buktak az autósok?

2009. március 12. 05:38

Egy a felügyelet által végzett rutinellenőrzésen a szakértők megállapították, hogy az egyik brit kisvárosban található Tesco-kúton hónapokon át túlszámlázás történt. A töltőkre szerelt órák a vizsgálat szerint egy szoftverhiba következtében tévesen mértek, így a vásárlók kilenc hónapon át valójában kevesebb üzemanyagot kaptak, mint amennyit kifizettek.

A vizsgálatot követően a Tescót arra kötelezték, hogy saját költségén végezze el az országban található összes olyan kúton az ellenőrzést, ahol ezt a szoftvert használják. Az üzletlánc eleget tett a kötelezettségének, de máshol nem találtak rendellenességet.


Forrás: BBC News

A számítások szerint az egy vásárlóra eső túlszámlázás összege 2-3 fontra (650-975 forintra) tehető, de a kártyás fizetésekből visszaellenőrizték, hogy van olyan vevő, akinek mindössze 80 penny (260 forint)  járna vissza.

Mivel egy kis forgalmú kútról van szó, az teljes kártérítés alig néhány ezer fontra tehető, ezért a Tesco amellett, hogy kész mindenkit kárpótolni, egy felhívást intézett az érintett autósok felé. Ennek megfelelően a Tesco jótékony célra ajánlja fel, sőt megduplázza az összeget, amennyiben a károsultak lemondanak a visszatérítésről.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?