18 °C Budapest

Felverte az ingatlanárakat a Megyeri-híd!

Pénzcentrum
2009. január 16. 08:15

Megdobta az ingatlanárakat Dunakeszin a Megyeri híd. Az új dunai átkelő és a közeli nagyberuházások hatása a lakások árában már az év végén mérhető volt - írja a Népszabadság.

Jelentősen javította Dunakeszi ingatlanpiaci pozícióját az új Duna-híd, amelyet tavaly év végén adtak át. Széll Tamás, az Otthon Centrum Ingatlanforgalmazó Kft. irodavezetője szerint Dunakeszin négyzetméterenként 10-30 ezer forinttal nőtt az utóbbi időszakban az új lakások ára. A közelben átadott négy nagy beruházásnak köszönhetően mind többen szeretnének a kisvárosba költözni.

A potenciális vevők az új vízi átkelő közelségére, valamint arra a tényre tekintettel, hogy nem nőtt jelentősen a település átmenő forgalma az M0-ás körgyűrű keleti szakaszának köszönhetően a korábbinál is többet áldoznának a helyi ingatlanok megvásárlására. Széll Tamás szerint már decemberben nőtt a város ingatlanirodáinak forgalma, és a januárban szokásos visszaesés helyett folyamatos az érdeklődés a használt és új otthonok iránt.

Káposztásmegyeren a közelmúltban felavatott Aquaworld vízicentrum, valamint a Dunakeszi határában létesített ipari és logisztikai park, az Európa Center is fokozta a település vonzerejét. Keresettek a Dunakeszi peremén lévő lakóparkok társasházi lakásai, amelyekért jelenleg négyzetméterenként 290-340 ezer forintot kérnek a beruházók, míg az ikerház-felek, illetve az új sorházi lakások négyzetméter ára 310-320 000 forint között mozog.

A térség üres telkei is hamar gazdára találnak. Az úgynevezett Malomárok részen parcellázott ipari telkekért nettó 28 ezer, az építési telkekért 24 ezer forintot kérnek négyzetméterenként.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legkelendőbb ingatlan Dunakeszin a használt társasházi lakás. Ezt támasztja alá, hogy míg egy 37 négyzetméteres, másfél szobás otthon az alagligeti lakóparkban a 2007. év végi átadáskor 10,7 millió forintba került, addig ugyanezt a lakást most - használtan - 12,5-13 millió forintért adják-veszik.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem