0 °C Budapest

Toyota: álmukban sem gondolták, hogy valaha ide süllyedhetnek!

Pénzcentrum
2009. február 25. 12:00

A Toyota hajókat kénytelen bérelni az eladatlan készletek tárolására a svéd partok melletti kikötőkben, miután a múlt hónapban megtelt a 12 ezres malmői logisztikai központ. Az eladatlan készletek még a termelés visszafogása ellenére is tovább duzzadtak, ezért a legnagyobb japán autógyár szokatlan intézkedésre kényszerült.

"Reméljük, hogy csak átmenetileg szorulunk erre a kényszermegoldásra, de a régióban annyira visszaestek az eladások, hogy még a termelés visszafogása sem volt képes megállítani az eladatlan készletek növekedését. Bízunk benne, hogy csak rövid ideig tartanak ezek az áldatlan állapotok és nem hajókon kell majd tárolni a vadonatúj Toyotákat " - mondta az autógyár szóvivője.


Ilyen hajókon tárolják a vadiúj Toyotákat! (Forrás: Euobserver)

A japánok jelenleg körülbelül 2500 új autót tárolnak az autószállításra specializálódott Wallenius Wilhelmsen-től bérelt hajókon.

A helyhiány orvoslása érdekében hozott hajóbérletre vonatkozó intézkedés egyedülálló a Toyotától, de a világ több pontján számos versenytárs kényszerült hasonló lépésekre. A Chrysler például egy használaton kívüli katonai bázison tárolja eladatlan készleteit.

"Egyrészt örülünk, hogy segíthetünk egy régi üzleti partnerünknek, másrészt üzleti szempontból is megéri cégünknek a hajók rendelkezésre bocsátása" - mondta a Wallenius Wilhelmsen képviselője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Autótemetőbe a régi modellekkel!

Az új autó eladások ilyen mértékű visszaesése ösztönző programok bevezetését teszik indokolttá. Több uniós tagállam is támogatja a régi autóját kiselejtező új autó vásárlókat valamilyen eszközzel. A Németek például 2500 eurós kedvezménnyel ösztönzik új autó vásárlására azokat az autósokat, akik leadják a 9 évnél idősebb járművüket a bontóba. A spanyolok is hasonló lépésre szánták el magukat, de ott egyelőre nem hozott látványos eredményt az intézkedés.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?