17 °C Budapest

Tovább sarcolják az autósokat: jöhet a dugódíj!

Pénzcentrum
2009. január 21. 08:45

A főváros belső negyedeire 400-800 forintos behajtási, úgynevezett dugódíjat javasol 2012-től a Főmterv Zrt. által vezetett bizottság - írta a Világgazdaság.

A várakozások szerint a dugódíjnak köszönhetően napi 60-110 ezerrel kevesebb autó közlekedne a belváros útjain, ami javítaná a levegő minőségét. A terv ezzel párhuzamosan figyelmet fordít a közösségi és kerékpáros-közlekedés fejlesztésére is.

Más szakértők szerint is szükség lenne a forgalom csillapítására, viszont úgy vélik, a főváros jelenlegi helyzete és szerkezete aligha nyújt erre lehetőséget. Egyrészt fejleszteni kellene a tömegközlekedést, visszaállítani a belvárosi villamosokat és korszerűsíteni az elővárosi közlekedést. Másrészt a fővárosi úthálózat is alkalmatlan: sok ember számára a belvároson át történő autózás nem luxus, hanem kényszer, ha Pestről Budára akarnak eljutni. Harmadrészt pedig a díjfizetés is nehézkes lenne, mivel az kizárólag elektronikusan képzelhető el.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm