Korrupció a Mercedes gyárban: megvesztegették a dolgozókat!

Pénzcentrum
2008. november 18. 10:30

A német Mercedes gyár korrupció és vesztegetés vádjával nyomozást indított a Sindelfingerben működő egység több alkalmazottja ellen. A vizsgálat tényét több német hírforrás mellett a stuttgarti legfőbb ügyész hivatala is megerősítette. Az alkalmazottak állítólag szándékosan hibákat vétettek az összeszerelés során, ezért drága ajándékokat és külföldi nyaralásokat kaptak cserébe a javítással megbízott cégtől.

Az autógyár azonnali vizsgálatot kezdeményezett, melynek eredménye szerint nem kerültek piacra hibásan összeszerelt modellek. A német források szerint azonban elterjedt a hír, hogy az alkalmazottak a javítással megbízott cégtől nagyobb értékű ellenszolgáltatásokért cserébe szándékosan hibáztak az autók összeszerelése során.

Állítólag megvesztegették a szerelőket (Forrás: motorauthority.com)

A nemzetközileg ismert és elismert autógyártó megköveteli, hogy a hibabejelentést követően azonnal intézkedjenek a javításról. Az ezzel megbízott cég a forgalom növelése érdekében állítólag összejátszott a gyári munkásokkal és megvesztegették őket, hogy szándékosan kövessenek el hibákat az összeszerelés során.

Egyelőre nincsenek tényleges adatok arra vonatkozóan, hogy mekkora kár érte a céget, de a német hírforrások szerint az anyagi kár euró milliókban mérhető, a gyár nevén esett csorbát pedig rendkívül nehéz lenne számszerűsíteni.

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18