Korrupció a Mercedes gyárban: megvesztegették a dolgozókat!

Pénzcentrum
2008. november 18. 10:30

A német Mercedes gyár korrupció és vesztegetés vádjával nyomozást indított a Sindelfingerben működő egység több alkalmazottja ellen. A vizsgálat tényét több német hírforrás mellett a stuttgarti legfőbb ügyész hivatala is megerősítette. Az alkalmazottak állítólag szándékosan hibákat vétettek az összeszerelés során, ezért drága ajándékokat és külföldi nyaralásokat kaptak cserébe a javítással megbízott cégtől.

Az autógyár azonnali vizsgálatot kezdeményezett, melynek eredménye szerint nem kerültek piacra hibásan összeszerelt modellek. A német források szerint azonban elterjedt a hír, hogy az alkalmazottak a javítással megbízott cégtől nagyobb értékű ellenszolgáltatásokért cserébe szándékosan hibáztak az autók összeszerelése során.

Állítólag megvesztegették a szerelőket (Forrás: motorauthority.com)

A nemzetközileg ismert és elismert autógyártó megköveteli, hogy a hibabejelentést követően azonnal intézkedjenek a javításról. Az ezzel megbízott cég a forgalom növelése érdekében állítólag összejátszott a gyári munkásokkal és megvesztegették őket, hogy szándékosan kövessenek el hibákat az összeszerelés során.

Egyelőre nincsenek tényleges adatok arra vonatkozóan, hogy mekkora kár érte a céget, de a német hírforrások szerint az anyagi kár euró milliókban mérhető, a gyár nevén esett csorbát pedig rendkívül nehéz lenne számszerűsíteni.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?