30 °C Budapest

Korrupció a Mercedes gyárban: megvesztegették a dolgozókat!

Pénzcentrum
2008. november 18. 10:30

A német Mercedes gyár korrupció és vesztegetés vádjával nyomozást indított a Sindelfingerben működő egység több alkalmazottja ellen. A vizsgálat tényét több német hírforrás mellett a stuttgarti legfőbb ügyész hivatala is megerősítette. Az alkalmazottak állítólag szándékosan hibákat vétettek az összeszerelés során, ezért drága ajándékokat és külföldi nyaralásokat kaptak cserébe a javítással megbízott cégtől.

Az autógyár azonnali vizsgálatot kezdeményezett, melynek eredménye szerint nem kerültek piacra hibásan összeszerelt modellek. A német források szerint azonban elterjedt a hír, hogy az alkalmazottak a javítással megbízott cégtől nagyobb értékű ellenszolgáltatásokért cserébe szándékosan hibáztak az autók összeszerelése során.

Állítólag megvesztegették a szerelőket (Forrás: motorauthority.com)

A nemzetközileg ismert és elismert autógyártó megköveteli, hogy a hibabejelentést követően azonnal intézkedjenek a javításról. Az ezzel megbízott cég a forgalom növelése érdekében állítólag összejátszott a gyári munkásokkal és megvesztegették őket, hogy szándékosan kövessenek el hibákat az összeszerelés során.

Egyelőre nincsenek tényleges adatok arra vonatkozóan, hogy mekkora kár érte a céget, de a német hírforrások szerint az anyagi kár euró milliókban mérhető, a gyár nevén esett csorbát pedig rendkívül nehéz lenne számszerűsíteni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem