28 °C Budapest

Itthon is 16 százalékkal estek az autóeladások!

Pénzcentrum
2008. november 4. 09:00

A folyamatosan változó árak, a hitelfeltételek szigorodása és az emelkedő kamatok mellett nem csoda, ha 16,5 százalékkal estek a magyar autóeladások. A szakma már egy nagykoalíción gondolkodik, hátha ezzel tud magán segíteni - írja a Népszabadság.

Bár októberben lényegesen kevesebb személyautót helyeztek forgalomba, a haszongépjárművek mérlege pozitív, a 3,5 tonnánál kisebbekből 10,2 százalékkal többet adtak el az előző hónapban, ami éves szinten 4,5 százalékos növekedést jelent. A nehéz-teherautók forgalma azonban 20,4 százalékkal csökkent.

Az importőrök és a finanszírozók a csökkenő eladások mellett az árfolyamproblémákkal is megküzdenek, nehéz a gyakori változásokhoz igazodni, vagy előre jelezni a forgalmat. A finanszírozás drágulása, és a nehéz hitelfeltételek miatt sokan már az autóbérlést javasolják inkább.

Az érintettek most abban reménykednek, hogy az egységes fellépés hatásos lehet a gépjármű-kereskedelmi és finanszírozási piacot akarja összehangolni a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, a Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége. Cél a gépjárműiparág biztonságos üzleti feltételeinek és fenntartható fejlődésének biztosítása.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem