1 °C Budapest

Itthon is 16 százalékkal estek az autóeladások!

Pénzcentrum
2008. november 4. 09:00

A folyamatosan változó árak, a hitelfeltételek szigorodása és az emelkedő kamatok mellett nem csoda, ha 16,5 százalékkal estek a magyar autóeladások. A szakma már egy nagykoalíción gondolkodik, hátha ezzel tud magán segíteni - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bár októberben lényegesen kevesebb személyautót helyeztek forgalomba, a haszongépjárművek mérlege pozitív, a 3,5 tonnánál kisebbekből 10,2 százalékkal többet adtak el az előző hónapban, ami éves szinten 4,5 százalékos növekedést jelent. A nehéz-teherautók forgalma azonban 20,4 százalékkal csökkent.

Az importőrök és a finanszírozók a csökkenő eladások mellett az árfolyamproblémákkal is megküzdenek, nehéz a gyakori változásokhoz igazodni, vagy előre jelezni a forgalmat. A finanszírozás drágulása, és a nehéz hitelfeltételek miatt sokan már az autóbérlést javasolják inkább.

Az érintettek most abban reménykednek, hogy az egységes fellépés hatásos lehet a gépjármű-kereskedelmi és finanszírozási piacot akarja összehangolni a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, a Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége. Cél a gépjárműiparág biztonságos üzleti feltételeinek és fenntartható fejlődésének biztosítása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?