Itthon is 16 százalékkal estek az autóeladások!

Pénzcentrum
2008. november 4. 09:00

A folyamatosan változó árak, a hitelfeltételek szigorodása és az emelkedő kamatok mellett nem csoda, ha 16,5 százalékkal estek a magyar autóeladások. A szakma már egy nagykoalíción gondolkodik, hátha ezzel tud magán segíteni - írja a Népszabadság.

Bár októberben lényegesen kevesebb személyautót helyeztek forgalomba, a haszongépjárművek mérlege pozitív, a 3,5 tonnánál kisebbekből 10,2 százalékkal többet adtak el az előző hónapban, ami éves szinten 4,5 százalékos növekedést jelent. A nehéz-teherautók forgalma azonban 20,4 százalékkal csökkent.

Az importőrök és a finanszírozók a csökkenő eladások mellett az árfolyamproblémákkal is megküzdenek, nehéz a gyakori változásokhoz igazodni, vagy előre jelezni a forgalmat. A finanszírozás drágulása, és a nehéz hitelfeltételek miatt sokan már az autóbérlést javasolják inkább.

Az érintettek most abban reménykednek, hogy az egységes fellépés hatásos lehet a gépjármű-kereskedelmi és finanszírozási piacot akarja összehangolni a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, a Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége. Cél a gépjárműiparág biztonságos üzleti feltételeinek és fenntartható fejlődésének biztosítása.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04