Felkészülés a télre: autós praktikák!

Pénzcentrum
2008. október 27. 08:15

Az időjárás előrejelzések szerint még nem várható havazás az előttünk álló napokban, de az autósoknak nem árt előre felkészülni a téli körülményekre. A téli gumi beszerzése most sem elhamarkodott, felszerelése pedig aktuálissá válik, ha tartósan 7 fok alá csökken a hőmérséklet - írja a Napi Gazdaság.

A szerelővel érdemes leellenőriztetni a fagyálló és a szélvédőmosó folyadékokat, valamint az ablaktörlő lapátokat. A lapátok állapota nagyon fontos, mert a téli időszakban sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint a többi évszakban. A garázsban heverő autós felszerelések közül keressük elő a hó- és jégkaparó szerszámokat, valamint a jégoldót, mert ezek többnyire akkor nincsenek nálunk, amikor a legnagyobb szükség volna rájuk.

Bár az elmúlt időszakban csökkentek az üzemanyagárak, a vezetési stílusunkkal is jelentősen hozzájárulhatunk a fogyasztás csökkentéséhez. Kerüljük a hirtelen nagy gázadásokat és fékezéseket, tartsunk inkább egyenletes sebességet. Használjuk a motorféket, ezzel a féktárcsákat is kímélhetjük, valamint tartsunk kellő követési távolságot a hirtelen manőverek elkerülése érdekében.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?