18 °C Budapest

Durván zuhannak az autóeladások: beletörődtek a válságba a kereskedők?

Pénzcentrum
2008. október 22. 14:00

A szeptemberi eladási adatok sem okoztak meglepetést az iparági szakértőknek, továbbra is a Volswagen Golf a legtöbbet eladott autó Európában. Már csak az a kérdés, hogy meddig, nincs kirázva ugyanis, hogy a válság derékba töri ezt a szép karriert...

A Jato Dynamics szeptemberre kiadott havi elemzése szerint az európai autópiac 8,3 százalékkal szűkölt a múlt hónapban, ami 116 627-tel kevesebb eladott autót jelent szeptember hónapra.

Az eddigi tapasztalatok szerint a nyaralás utáni időszak egyébként is alacsonyabb eladásokat tud produkálni, mint az év többi hónapja, de az elmúlt hónapok gazdasági eseményei komolyan rányomták bélyegüket az eladási statisztikákra.

A legtöbbet eladott márkák listáján azonban nem történt nagy változás, továbbra is a Volkswagen vezet, amit a Ford, majd az Opel/Vauxhall követ. A csökkenés azonban itt is jól látszik, mindössze az Audit tudott az előző évhez képest növekedést pródukálni, minden más márka esetében csökkentek az eladások.

 

A legjobban teljesítő modelleknél is így van, bár itt az első helyezett Volkswagen Golf több mint 5 százalékos növeledést ért el. Ez részben annak is köszönhető, hogy egyre többen fordulnak a magas üzemanyagárak miatt is a kisebb, takarékosabb autókhoz. Az Audi itt is jelentős növekedést produkált, 73,4 százalékot, ami az új model piacra dobásának köszönhető.

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az egyes országok adatai viszont már jóval eltérőbb képet mutatnak. A válság hatása jelentős eltéréseket produkált, amelyik országot jobban érintette, ott lényegesen visszaestek az eladások, mint például Nagy-Britanniában, 21,2 százalékkal. Írország, Lettország, és Spanyolország is sokkal alacsonyabb adatokkal szoláglhat, vizsont Szlovákiában, Csehországban és Luxemburgban hihetetlen mértékű volt az emelkedés.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?