Meglestük 2009 legbiztonságosabb autóit!

Pénzcentrum
2008. szeptember 30. 10:05

Mindannyian megtanultuk gyermekkorunkban, hogy mindkét irányba jól szét kell nézni, mielőtt keresztülmegyünk az úttesten. De vajon  amikor felnövünk és eljön az autóvásárlás ideje milyen szempontok alapján hozzuk meg a döntésünket? A legtöbben elsőként a biztonságot említik, aki ezt megfogadja, annak bemutatjuk a jövő év legbiztonságosabb autóit!

A kereskedők szerint az érdeklődők elsősorban a pénztárcájuknak megfelelően kiválasztják a számításba vehető márkákat és ezek biztonsági, fogyasztási és felszereltség alapján történő összehasonlítását követően döntenek egy adott típus mellett. A töréstesztek azt bizonyítják, hogy a vezető és az utasok biztonságára egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyártók.

2009 legbiztonságosabb autói (Forrás: Forbes magazin)

A magas szintű biztonsági felszereltség azonban nem sokat ér, ha a miénktől egy sokkal nagyobb méretű autóval találjuk szemben magunkat. Ezek után nem meglepő, hogy a jövő év legbiztonságosabb autóinak 15-ös listáján a hobbiterepjárók dominálnak.

A tengerentúli listaárak a magyarországi árakkal összehasonlítva meglehetősen kecsegtetőnek tűnnek, de ezt jelentősen befolyásolja a dollár kedvezőtlen árfolyama is. A kereskedők ugyanakkor további kedvezményekben részesítik a vásárlókat. A fogyasztási adatok a terepjárók körében minden esetben meghaladja a 10 litert száz kilométeren.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem