Meglestük 2009 legbiztonságosabb autóit!

Pénzcentrum
2008. szeptember 30. 10:05

Mindannyian megtanultuk gyermekkorunkban, hogy mindkét irányba jól szét kell nézni, mielőtt keresztülmegyünk az úttesten. De vajon  amikor felnövünk és eljön az autóvásárlás ideje milyen szempontok alapján hozzuk meg a döntésünket? A legtöbben elsőként a biztonságot említik, aki ezt megfogadja, annak bemutatjuk a jövő év legbiztonságosabb autóit!

A kereskedők szerint az érdeklődők elsősorban a pénztárcájuknak megfelelően kiválasztják a számításba vehető márkákat és ezek biztonsági, fogyasztási és felszereltség alapján történő összehasonlítását követően döntenek egy adott típus mellett. A töréstesztek azt bizonyítják, hogy a vezető és az utasok biztonságára egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyártók.

2009 legbiztonságosabb autói (Forrás: Forbes magazin)

A magas szintű biztonsági felszereltség azonban nem sokat ér, ha a miénktől egy sokkal nagyobb méretű autóval találjuk szemben magunkat. Ezek után nem meglepő, hogy a jövő év legbiztonságosabb autóinak 15-ös listáján a hobbiterepjárók dominálnak.

A tengerentúli listaárak a magyarországi árakkal összehasonlítva meglehetősen kecsegtetőnek tűnnek, de ezt jelentősen befolyásolja a dollár kedvezőtlen árfolyama is. A kereskedők ugyanakkor további kedvezményekben részesítik a vásárlókat. A fogyasztási adatok a terepjárók körében minden esetben meghaladja a 10 litert száz kilométeren.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?