18 °C Budapest

Mobillal a volánnál? Mostantól 5 év börtön lehet a vége!

Pénzcentrum
2008. augusztus 18. 10:05

Ezen a héten lép hatályba Nagy-Britanniában egy új jogszabály, melynek értelmében a volánnál mobilozó, halálos balesetet okozó sofőröket akár 5 évre is börtönbe zárhatják. Korábban az ilyen eseteket 5000 font büntetéssel és büntetőpontokkal meg lehetett úszni.

Az új jogszabály értelmében az "elkerülhető figyelemelvonás" miatt bekövetkező halálos baleseteknél a sofőr a helyzet súlyosságától függően akár 5 éves börtönbüntetést is kaphat. Az elkerülhető figyelemelvonás kategóriájába tartozik a mobiltelefonálás, SMS-írás, evés, ivás, a GPS és az autó-hifi állítgatása, a sminkelés és többek között a térképolvasás is.

A legkevésbé súlyos eseteknél is közmunkával kell számolnia a vétkesnek, a brit igazságügy minisztérium azonban évente 150 autós bebörtönzésével számol.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?