17 °C Budapest

Féktelen Ford: 650 ezer autót hívnak vissza!

Pénzcentrum
2008. május 15. 11:00

Az amerikai közlekedésbiztonsági intézet szerdán közzétett jelentése alapján több, mint 650 ezer Ford visszahívását eredményezheti a fékek meghibásodása. Az eladási statisztikák szerint a kategóriájában legnépszerűbb Ford F-150-es és Lincoln LT modellek érintettek, az autók a hibás tömítések következtében veszítettek a fékezőerejükből.


Ford F-150
A gyártó szerint a hiba a 2005-ös és 2006-os szériát érinti, a Lincoln-ok közül csak az 5400 köbcentis motorral felszerelt autóknál fordulhat elő. A jelentés azt állapította meg, hogy a tömítések könnyen elengednek, ezzel csökken a fékhatás.

A Ford közölte, hogy minden autójuk képes időben megállni, de tény, hogy erősebben kell megnyomni a fékpedált a nyomáscsökkenés miatt. A gyártó eddig 11 kisebb, fékprobléma okozta balesetről értesült, de személyi sérülés egyik esetben sem történt.


Lincoln Mark LT
A meghibásodás mintegy 606 ezer Egyesült Államokban futó és 50 ezer Kanadában üzemelő járművet érinthet. A hír nem tesz jót az új F-modellek értékesítésének, a legfrissebb adatok szerint 16 %-ra csökkent a Ford piaci részesedése. A gyártó úgy véli, hogy az alacsonyabb eladási mutatókat az emelkedő üzemanyagárak és gazdasági visszaesés okozzák.

A hírek szerint júniustól kezdik meg a Ford szervizek a fékprobléma kezelését, akik érzékelték a csökkenő fékhatást, azoknak kicserélik a szükséges alkatrészeket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?