21 °C Budapest

Légzsák gyalogosoknak: védelem minden áron

Pénzcentrum
2008. április 23. 11:00

Nem ismeretlenek már az olyan, gyalogosok biztonságát fokozó megoldások, mint a motorháztető magasságának maximalizálása, az első lökhárító méretének szabályozása, vagy a "pop-up" motorháztetők alkalmazása. Hamarosan külső légzsák is védheti a járókelőt.

Egy legfrissebb felmérés eredményeire hivatkozva igyekszik a Holland Kerékpár Szövetség a kormányt és az autógyártókat is meggyőzni, hogy vezessék be a külső légzsákok használatát, ugyanis ezzel évente 70 ember életét menthetnék meg, és további 1500 súlyos balesetet előzhetnének meg csak Hollandiában.

A szükséges technikai háttér már megvan, hisz egy svéd autóalkatrész gyártó már kifejlesztett olyan légzsákot, ami a szélvédő elülső részéből jön elő, valamint a Jaguár és a Nissan is gyárt már olyan motorháztetőket, amelyek kiemelkednek ütközés esetén, csökkentve ezáltal az elütött gyalogos vagy kerékpáros sérüléseit.

De az igazán elővigyázatos kerékpárosok kezükbe is vehetik sorsukat, ugyanis hamarosan kapható lesz olyan kabát, ami már előre beépített légzsákot tartalmaz.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?