16 °C Budapest

Felveszi a kesztyűt a Mitsubishi: 2010-re érkezik az új népautó!

Pénzcentrum
2008. április 21. 11:00

Feladta a leckét az indiai Tata autógyár a versenytársaknak, amikor januárban bemutatta a 2500 dolláros (400 ezer forintos) kisautóját a Nano-t. A gyártók körében fejlesztési hullám indult, mindenki mielőbb versenytársat kíván állítani a Nano-nak. A nagy autógyárak a piaci előrejelzések alapján érdekesnek találják a kialakuló olcsó kisautók piacát, a jövőben egyre több mini-autóval találkozhatunk az utakon.


Tata Nano (Forrás: www.motorauthority.com)
Az olcsó kisautók előállításával olyan autóipari óriások, mint a Toyota, a Volkswagen, a Renault és a Nissan is csatlakozni kíván a feltörekvő indiai és kínai piachoz. A Mitsubishi bejelentette, hogy megkezdte a fejlesztéseket és előzetes tervek alapján 2010-re elkészülhet a cég kisautója. A múlt heti pekingi autó-kiállításon a cég elnöke bemutatta azt a tanulmány-autót, amivel elsősorban a kelet-európai, a kínai és a dél-kelet ázsiai piacot célozzák meg.


Toyota Aygo (Forrás: www.motorauthority.com)
Ismerik ugyan a mini-autók gyenge pontjait, de a piaci igények felmérése alapján van kereslet erre a kategóriára is. A gyártó reméli, hogy meg lesz az eredménye a fejlesztéseknek és egy világszerte népszerű kisautót sikerül piacra dobni. A belföldi piacot nem tudják megcélozni, mert Japánban 660 köbcentiméterben korlátozzák az utcai autók löktérfogatát és az új kisautó ezer köbcentiméteres lesz. Az új típus mérete kisebb lesz, mint a legújabb Mitsubishi Colt és hasonló felépítésű lesz, mint a nemrégiben piacra Toyota Aygo.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?