16 °C Budapest

Felveszi a kesztyűt a Mitsubishi: 2010-re érkezik az új népautó!

Pénzcentrum
2008. április 21. 11:00

Feladta a leckét az indiai Tata autógyár a versenytársaknak, amikor januárban bemutatta a 2500 dolláros (400 ezer forintos) kisautóját a Nano-t. A gyártók körében fejlesztési hullám indult, mindenki mielőbb versenytársat kíván állítani a Nano-nak. A nagy autógyárak a piaci előrejelzések alapján érdekesnek találják a kialakuló olcsó kisautók piacát, a jövőben egyre több mini-autóval találkozhatunk az utakon.


Tata Nano (Forrás: www.motorauthority.com)
Az olcsó kisautók előállításával olyan autóipari óriások, mint a Toyota, a Volkswagen, a Renault és a Nissan is csatlakozni kíván a feltörekvő indiai és kínai piachoz. A Mitsubishi bejelentette, hogy megkezdte a fejlesztéseket és előzetes tervek alapján 2010-re elkészülhet a cég kisautója. A múlt heti pekingi autó-kiállításon a cég elnöke bemutatta azt a tanulmány-autót, amivel elsősorban a kelet-európai, a kínai és a dél-kelet ázsiai piacot célozzák meg.


Toyota Aygo (Forrás: www.motorauthority.com)
Ismerik ugyan a mini-autók gyenge pontjait, de a piaci igények felmérése alapján van kereslet erre a kategóriára is. A gyártó reméli, hogy meg lesz az eredménye a fejlesztéseknek és egy világszerte népszerű kisautót sikerül piacra dobni. A belföldi piacot nem tudják megcélozni, mert Japánban 660 köbcentiméterben korlátozzák az utcai autók löktérfogatát és az új kisautó ezer köbcentiméteres lesz. Az új típus mérete kisebb lesz, mint a legújabb Mitsubishi Colt és hasonló felépítésű lesz, mint a nemrégiben piacra Toyota Aygo.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04