16 °C Budapest

Milyen autót vesz a magyar? Amikor épp nem panaszkodik...

Pénzcentrum
2008. április 16. 05:55

Közzétette a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete az első negyedéves újautó értékesítési adatokat. Nagy volt a várakozás, mert az időszakos jelentések gyengébb januárról és erősödő februárról számoltak be. A márciusi adatok összesítése után megállapítható, hogy az összes eladás meghaladja a 40 ezret, mindössze 4,08 %-kal (1730 db) kevesebb autó talált gazdára az első negyedévben, mint egy évvel korábban.


Suzuki Swift
A Suzuki továbbra is tartja első helyét a márkák közötti versenyben, de idén 10,29 %-kal kevesebb újautót értékesítettek, mint 2007. első negyedévében. A dobogó második fokán az Opel, a harmadikon pedig a Ford áll, mely gyártó 11,72 %-kal növelte az eladásait az előző év azonos időszakához képest. A piaci trendek azt mutatják, hogy csökken a kereslet a kisautók iránt, növekszik az igény a középkategóriás autók és a prémium felszereltségű terepjárók iránt.


Fiat 500-as
Az első tíz helyezett közül a kilencedik helyen álló Fiat (17,47 %-kal) és a már említett Ford tudta legnagyobb mértékben növelni az eladásait, a francia márkák (Peugeot, Renault) és a Skoda ezzel szemben gyengébb negyedévet zártak.

A Volkswagen, a Toyota és a Chevrolet értékesítési adatai nagyságrendileg megegyeznek a 2007-es számokkal, a Chevrolet mindössze kilenc autóval adott el többet, mint egy évvel ezelőtt.


Mazda 3-as
A lista további szereplői közül (akik legalább 150 autót értékesítettek) a Mazda tudja felmutatni a legdinamikusabb értékesítési növekedést, 53,82 %-os bővüléssel, ugyanakkor - az európai adatokkal ellentétben - hazánkban negatív rekorder a Dacia, mely márkából 37,01 %-kal kevesebbet adtak el, mint 2007-ben.

A statisztika szerint összesen 40 673 újautót értékesítettek az első negyedévben a gyártók, ez 4,08 %-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Ford Transit
A kis haszongépjárművek piaca 16,9 %-kal bővült, az értékesítések száma meghaladta a hatezret.

A legnépszerűbb márkák a Ford, a Volkswagen és a Fiat, az első tíz helyezett közül a legnagyobb volumen-növekedést a Toyota, a Peugeot és a Nissan produkálta.


Érdekesség hogy a top 10 közül 12,93 %-kal az első helyezett Fordnál mérhető az eladások tekintetében a legnagyobb visszaesés, a Renault és a Citroen közel azonos számban, az Opel alig két tucattal több járművet adott el, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?