Milyen autót vesz a magyar? Amikor épp nem panaszkodik...

Pénzcentrum
2008. április 16. 05:55

Közzétette a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete az első negyedéves újautó értékesítési adatokat. Nagy volt a várakozás, mert az időszakos jelentések gyengébb januárról és erősödő februárról számoltak be. A márciusi adatok összesítése után megállapítható, hogy az összes eladás meghaladja a 40 ezret, mindössze 4,08 %-kal (1730 db) kevesebb autó talált gazdára az első negyedévben, mint egy évvel korábban.


Suzuki Swift
A Suzuki továbbra is tartja első helyét a márkák közötti versenyben, de idén 10,29 %-kal kevesebb újautót értékesítettek, mint 2007. első negyedévében. A dobogó második fokán az Opel, a harmadikon pedig a Ford áll, mely gyártó 11,72 %-kal növelte az eladásait az előző év azonos időszakához képest. A piaci trendek azt mutatják, hogy csökken a kereslet a kisautók iránt, növekszik az igény a középkategóriás autók és a prémium felszereltségű terepjárók iránt.


Fiat 500-as
Az első tíz helyezett közül a kilencedik helyen álló Fiat (17,47 %-kal) és a már említett Ford tudta legnagyobb mértékben növelni az eladásait, a francia márkák (Peugeot, Renault) és a Skoda ezzel szemben gyengébb negyedévet zártak.

A Volkswagen, a Toyota és a Chevrolet értékesítési adatai nagyságrendileg megegyeznek a 2007-es számokkal, a Chevrolet mindössze kilenc autóval adott el többet, mint egy évvel ezelőtt.


Mazda 3-as
A lista további szereplői közül (akik legalább 150 autót értékesítettek) a Mazda tudja felmutatni a legdinamikusabb értékesítési növekedést, 53,82 %-os bővüléssel, ugyanakkor - az európai adatokkal ellentétben - hazánkban negatív rekorder a Dacia, mely márkából 37,01 %-kal kevesebbet adtak el, mint 2007-ben.

A statisztika szerint összesen 40 673 újautót értékesítettek az első negyedévben a gyártók, ez 4,08 %-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Ford Transit
A kis haszongépjárművek piaca 16,9 %-kal bővült, az értékesítések száma meghaladta a hatezret.

A legnépszerűbb márkák a Ford, a Volkswagen és a Fiat, az első tíz helyezett közül a legnagyobb volumen-növekedést a Toyota, a Peugeot és a Nissan produkálta.


Érdekesség hogy a top 10 közül 12,93 %-kal az első helyezett Fordnál mérhető az eladások tekintetében a legnagyobb visszaesés, a Renault és a Citroen közel azonos számban, az Opel alig két tucattal több járművet adott el, mint az előző évben.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57