Minőségi autók: amiket nem kell jövőre lecserélni!

Pénzcentrum
2008. március 26. 11:00

A vásárlók szerencsére sokszor találják szembe magukat azzal, hogy egy autó kiállja a mindennapi követelményeket a legvalószínűtlenebb helyeken is. A Honda bemutatóterme ilyen szempontból egy aranybánya. Itt a vevők olyan modelleket fedezhetnek fel, amelyek megbízhatóak, de ugyanakkor a javítási költségeik alacsonyak, mint az első helyen végzett Odyssey esetén is, ami megkapta a legtartósabb autó címet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Honda Pilot, CRV, Civic, és Accord is szerepel az első 10 helyezett között, ami nem meglepő az iparági szakértők szerint. A japán autógyár szinte minden modellel magasan teljesíti a minőséggel és a megbízhatósággal szembeni elvárásokat. A listán szerepelnek még a luxuskategóriába tartozó Audi A4-es, és az AcuraRDX is.


A Forbes a rangsor összeállításakor számos tulajdonságát figyelembe vette az autóknak. A biztonság mérésére több módszert is alkalmazott, amiben szerepelt a frontális törésteszt, és annak a mérése is, hogy mennyire van biztonságban a sofőr, ha hátulról törik össze az autóját. A tesztelés során ezen a területen legalább 4 csillagot kellet kapnia a modelleknek az ötből ahhoz, hogy szerepeljenek a listán.

Ezek után az autók teljesítményét vették górcső alá, egy olyan tesztelési mód alkalmazásával, amely 50 különböző módszert és értékelési módot foglal magába. A 100 elérhető pontszámból legalább 70-et kellett elérni, ami az általános megítélés szerint már nagyon jónak számít.

A biztonság és a teljesítmény mellett azonban az is lényeges volt, hogy melyik autó mekkora általános javítási költségekkel rendelkezik. Ebbe azok a javítások tartoznak, amelyek minden bizonnyal felmerülnek az első 5 évben, vagyis egy koccanás utáni karosszéria fényezés már nem ez a kategória.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Számos gyártó eladásai jelentősen csökkentek az elmúlt néhány évben a gyártott modellek minőségének és megbízhatóságának alacsony szintje miatt. Ha a vevő nem érzi magát biztonságban az autóban, akkor lehet az bármilyen csillogó, extrákkal teleszerelt jármű, nem fogják megvenni. A listán szereplő autók viszont ugyanúgy kényelmesek és felszereltek, mint egy-egy drágább kocsi. Az Audi A4-es például kétoldalt szabályozható klímával is rendelkezik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?