17 °C Budapest

Vegyünk minden évben 1 millió hibridet?

Pénzcentrum
2007. december 28. 13:00

A Toyota úgy kalkulál, hogy a következő évtized első néhány évében évenként egy millió hibridet lesz képes értékesíteni, persze nem akárhogyan szeretné ezt elérni.

Két tesztelés alatt álló kocsi
Forrás: www.anl.gov

Mint az a frankfurti autókiállításon is kiderült, a hibrid autóipar számára a következő lépcsőfokot az elektromos meghajtás jelentheti. Ezek tesztelését már beütemezték mind az Egyesült Államokban, mind pedig Európában és Japánban. A Toyota tervezett modellje lítium ionos akkumulátorokat alkalmaz majd.

Egy másik hibrid töltés alatt
Forrás: www.treehugger.com

Az autógyár riválisa, a Honda ugyanakkor másképp látja a helyzetet, szerintük nem az elektromosságban rejlik a jövő kulcsa. Az elektromos hibridek esetében ugyanis magasabbak a költségek, ráadásul nem sokban különbözik hatékonyságuk a jelenleg létező hibridekétől. A magas költségek problémáját egyébként maga a Toyota is beismerte, ugyanakkor a lítium ionos akkumulátortól remélik ezen gond áthidalását.

A Ford új "konnektoros" modellje
Forrás: www.whatheck.com

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?