33 °C Budapest

Több matrica fogyott Mindszentek alkalmával

Pénzcentrum
2007. november 13. 10:09

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. értékesítési mutatóiból kiderül, hogy az előző év hasonló időszakához képest az eladott matricák darabszáma és a realizált árbevétel is jelentős mértékben növekedett. A társaság kimutatásai szerint a két egymást követő hosszú hétvégén az autósok Mindenszentek alkalmával vásároltak több matricát.

Az ÁAK Zrt. értékesítési adatai alapján elmondható, hogy továbbra is jelentős mértékben növekszik az eladott matricák darabszáma. 2007 első tíz hónapjában az elmúlt esztendő hasonló időszakával összehasonlítva a járművezetők összességében mintegy 25 százalékkal több úthasználati jogosultságot vásároltak, ami 37 százalékos bevétel többletet eredményezett. Ez a 2006-os 30,4 milliárd forinttal szemben 2007-ben közel 41,7 milliárd forintos bruttó összeget jelent. A legszembetűnőbb növekedés ezúttal is a D1-es és a D4-es kategóriákban mutatkozott. Az előbbi esetében 19, az utóbbinál pedig 54 százalékos forgalomemelkedést regisztráltak a cég szakemberei.

Az október 23.-ai és a Mindenszentekhez kapcsolódó hosszú hétvége eladási adatainak összehasonlításából kiderül, hogy utóbbi esetben némileg többen vették igénybe a magyar autópályákat. Ez számokban kifejezve összességében 11 százalékos értékesítési darabszám növekedést és 8 százalékos bevétel többletet jelent. A korábbi hosszú hétvégékhez hasonlóan ezúttal is a D1 négy napos matrica eladási forgalma volt a legkiemelkedőbb.

Az értékesítési darabszámok és az árbevétel általánosan növekvő tendenciája mögött az autópályák forgalmának emelkedésén kívül elsődlegesen a gyorsforgalmi úthálózat számottevő bővülése áll, hiszen idén összesen 71 kilométernyi új szakaszt adtak át az autósoknak.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az autópálya-matricák értékesítését és ellenőrzését 2006. január 1-je óta a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megbízása alapján végzi. A matricabevételek a KKK által üzemeltetett Útpénztár költségvetésének bevételi oldalát erősítik, és így azokat a közúthálózat üzemeltetésére és fenntartására fordítják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A részletes értékesítési adatok a www.autopalya.hu oldalon tekinthetők meg.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem