2 °C Budapest

Több matrica fogyott Mindszentek alkalmával

Pénzcentrum
2007. november 13. 10:09

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. értékesítési mutatóiból kiderül, hogy az előző év hasonló időszakához képest az eladott matricák darabszáma és a realizált árbevétel is jelentős mértékben növekedett. A társaság kimutatásai szerint a két egymást követő hosszú hétvégén az autósok Mindenszentek alkalmával vásároltak több matricát.

Az ÁAK Zrt. értékesítési adatai alapján elmondható, hogy továbbra is jelentős mértékben növekszik az eladott matricák darabszáma. 2007 első tíz hónapjában az elmúlt esztendő hasonló időszakával összehasonlítva a járművezetők összességében mintegy 25 százalékkal több úthasználati jogosultságot vásároltak, ami 37 százalékos bevétel többletet eredményezett. Ez a 2006-os 30,4 milliárd forinttal szemben 2007-ben közel 41,7 milliárd forintos bruttó összeget jelent. A legszembetűnőbb növekedés ezúttal is a D1-es és a D4-es kategóriákban mutatkozott. Az előbbi esetében 19, az utóbbinál pedig 54 százalékos forgalomemelkedést regisztráltak a cég szakemberei.

Az október 23.-ai és a Mindenszentekhez kapcsolódó hosszú hétvége eladási adatainak összehasonlításából kiderül, hogy utóbbi esetben némileg többen vették igénybe a magyar autópályákat. Ez számokban kifejezve összességében 11 százalékos értékesítési darabszám növekedést és 8 százalékos bevétel többletet jelent. A korábbi hosszú hétvégékhez hasonlóan ezúttal is a D1 négy napos matrica eladási forgalma volt a legkiemelkedőbb.

Az értékesítési darabszámok és az árbevétel általánosan növekvő tendenciája mögött az autópályák forgalmának emelkedésén kívül elsődlegesen a gyorsforgalmi úthálózat számottevő bővülése áll, hiszen idén összesen 71 kilométernyi új szakaszt adtak át az autósoknak.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az autópálya-matricák értékesítését és ellenőrzését 2006. január 1-je óta a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megbízása alapján végzi. A matricabevételek a KKK által üzemeltetett Útpénztár költségvetésének bevételi oldalát erősítik, és így azokat a közúthálózat üzemeltetésére és fenntartására fordítják.

A részletes értékesítési adatok a www.autopalya.hu oldalon tekinthetők meg.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?