3 °C Budapest

Több matrica fogyott Mindszentek alkalmával

Pénzcentrum
2007. november 13. 10:09

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. értékesítési mutatóiból kiderül, hogy az előző év hasonló időszakához képest az eladott matricák darabszáma és a realizált árbevétel is jelentős mértékben növekedett. A társaság kimutatásai szerint a két egymást követő hosszú hétvégén az autósok Mindenszentek alkalmával vásároltak több matricát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ÁAK Zrt. értékesítési adatai alapján elmondható, hogy továbbra is jelentős mértékben növekszik az eladott matricák darabszáma. 2007 első tíz hónapjában az elmúlt esztendő hasonló időszakával összehasonlítva a járművezetők összességében mintegy 25 százalékkal több úthasználati jogosultságot vásároltak, ami 37 százalékos bevétel többletet eredményezett. Ez a 2006-os 30,4 milliárd forinttal szemben 2007-ben közel 41,7 milliárd forintos bruttó összeget jelent. A legszembetűnőbb növekedés ezúttal is a D1-es és a D4-es kategóriákban mutatkozott. Az előbbi esetében 19, az utóbbinál pedig 54 százalékos forgalomemelkedést regisztráltak a cég szakemberei.

Az október 23.-ai és a Mindenszentekhez kapcsolódó hosszú hétvége eladási adatainak összehasonlításából kiderül, hogy utóbbi esetben némileg többen vették igénybe a magyar autópályákat. Ez számokban kifejezve összességében 11 százalékos értékesítési darabszám növekedést és 8 százalékos bevétel többletet jelent. A korábbi hosszú hétvégékhez hasonlóan ezúttal is a D1 négy napos matrica eladási forgalma volt a legkiemelkedőbb.

Az értékesítési darabszámok és az árbevétel általánosan növekvő tendenciája mögött az autópályák forgalmának emelkedésén kívül elsődlegesen a gyorsforgalmi úthálózat számottevő bővülése áll, hiszen idén összesen 71 kilométernyi új szakaszt adtak át az autósoknak.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az autópálya-matricák értékesítését és ellenőrzését 2006. január 1-je óta a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megbízása alapján végzi. A matricabevételek a KKK által üzemeltetett Útpénztár költségvetésének bevételi oldalát erősítik, és így azokat a közúthálózat üzemeltetésére és fenntartására fordítják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A részletes értékesítési adatok a www.autopalya.hu oldalon tekinthetők meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?