Összeszakadt az autópiac

Pénzcentrum
2007. november 8. 09:15

Az elmúlt tízhavi, mintegy 144- 145 ezres összértékesítést, valamint az év végéig várható forgalmat alapul véve az év egészében összesen 170-175 ezer új személyautó eladásával számol a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke - írja a Napi Gazdaság.

Győző Gábor szerint jövőre is hasonló mennyiségben fogynak majd az új autók Magyarországon, és legkorábban 2009-ben, vagy inkább 2010-ben javulhat a statisztika. A csúcsot, a 2004-es 208 044-es eladást nem éri egyhamar a piac.

Idén a minikategóriás kocsik visszaesése volt a leglátványosabb, míg az alsó- és a középkategóriások részesedése továbbra is 85-90 százalék. Egyre keresettebbek a prémium- illetve a luxuskategóriás autók.

Idén október végéig a BMW és a Mini márkát forgalmazó BMW Magyarország a tavalyi év hasonló időszakához képest 14,01 százalékos növekedést ért el. A Ford minimális visszaesése ellenére őrzi dobogós helyét a top 10-ben, ami a Focus és a Fusion modelleknek köszönhető. A Peugeot 1,9 százalékos növekedést ért el október végéig tavalyhoz képest. A Hyundai teljesen új tulajdonosi háttérrel, új vállalkozásként működik a magyar piacon, amelyre ezt a márkát lényegében újra be kell vezetni, mert az előző importőr nem végzett aktív marketing- és kommunikációs munkát. A piacvezető Suzuki az év eddig eltelt hónapjaiban 2,5 százalékos növekedést ért el. A piac egyik meghatározó lízingcégének vezetője a lapnak arról beszélt, hogy sehol Európában nem olyan alacsony az új autókon az importőri árrés, mint nálunk.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?