17 °C Budapest

Összeszakadt az autópiac

Pénzcentrum
2007. november 8. 09:15

Az elmúlt tízhavi, mintegy 144- 145 ezres összértékesítést, valamint az év végéig várható forgalmat alapul véve az év egészében összesen 170-175 ezer új személyautó eladásával számol a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Győző Gábor szerint jövőre is hasonló mennyiségben fogynak majd az új autók Magyarországon, és legkorábban 2009-ben, vagy inkább 2010-ben javulhat a statisztika. A csúcsot, a 2004-es 208 044-es eladást nem éri egyhamar a piac.

Idén a minikategóriás kocsik visszaesése volt a leglátványosabb, míg az alsó- és a középkategóriások részesedése továbbra is 85-90 százalék. Egyre keresettebbek a prémium- illetve a luxuskategóriás autók.

Idén október végéig a BMW és a Mini márkát forgalmazó BMW Magyarország a tavalyi év hasonló időszakához képest 14,01 százalékos növekedést ért el. A Ford minimális visszaesése ellenére őrzi dobogós helyét a top 10-ben, ami a Focus és a Fusion modelleknek köszönhető. A Peugeot 1,9 százalékos növekedést ért el október végéig tavalyhoz képest. A Hyundai teljesen új tulajdonosi háttérrel, új vállalkozásként működik a magyar piacon, amelyre ezt a márkát lényegében újra be kell vezetni, mert az előző importőr nem végzett aktív marketing- és kommunikációs munkát. A piacvezető Suzuki az év eddig eltelt hónapjaiban 2,5 százalékos növekedést ért el. A piac egyik meghatározó lízingcégének vezetője a lapnak arról beszélt, hogy sehol Európában nem olyan alacsony az új autókon az importőri árrés, mint nálunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?