Megdöbbentő eredmény: a benzines autók jobban tartják értéküket

Pénzcentrum
2007. október 16. 10:05

A legutóbbi frankfurti autókiállításon megjelenő modellek sorra arról tanúskodtak, hogy az autógyártók elkötelezettek az üzemanyag-hatékony és környezetbarát technológiák, így a hibridek irányában. Az elektromos, dízel és villanymotorral kombinált benzines autók nagy számban képviseltették magukat a németországi rendezvényen, és várhatóan még nagyobb számban lesznek majd jelen a hibridek fellegvárát adó japán fővárosban, Tokióban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Miközben az autógyártók sorra milliárdokat költenek az alacsonyabb szennyezőanyag-kibocsátással rendelkező autók megtervezésére és gyártására, egy nemrégiben készült felmérés szerint ezek a modellek a hagyományos, benzines autóknál nagyobb amortizációt mutatnak. Értékcsökkenésük hátterében a nagyobb üzemanyag-hatékonyságban reménykedő vevők csalódottsága és a fejlesztések miatt előttük álló bizonytalan jövő áll.

Az amerikai Automotive News felmérése szerint értékállóság terén egyedül a két, illetve négykerék-meghajtású Ford Escape Hibridek tudják tartani a versenyt a benzines modellekkel. A Honda Civic EX 3 évvel megvásárlása után már csak 58 százalékát éri vételárának, míg 3000 dollárral alacsonyabb vételi árral rendelkező benzines társa csak 40 százalékot veszít értékéből.

A felmérés szerint a hibridek értékvesztésének hátterében nem a hosszú távú garancia hiánya vagy a meghibásodásoktól való félelem áll, hiszen az előbbi nagyon is, az utóbbi pedig kevéssé jellemző ezen modellekre. A vásárlók azért ódzkodnak a hibridektől, mert félnek attól, hogy a folyamatos technológiai fejlesztés hatására az általuk megvásárolt modell hamar elveszti majd értékét, és esetleg nem lehet majd azt újra értékesíteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09