Megdöbbentő eredmény: a benzines autók jobban tartják értéküket

Pénzcentrum
2007. október 16. 10:05

A legutóbbi frankfurti autókiállításon megjelenő modellek sorra arról tanúskodtak, hogy az autógyártók elkötelezettek az üzemanyag-hatékony és környezetbarát technológiák, így a hibridek irányában. Az elektromos, dízel és villanymotorral kombinált benzines autók nagy számban képviseltették magukat a németországi rendezvényen, és várhatóan még nagyobb számban lesznek majd jelen a hibridek fellegvárát adó japán fővárosban, Tokióban.

Miközben az autógyártók sorra milliárdokat költenek az alacsonyabb szennyezőanyag-kibocsátással rendelkező autók megtervezésére és gyártására, egy nemrégiben készült felmérés szerint ezek a modellek a hagyományos, benzines autóknál nagyobb amortizációt mutatnak. Értékcsökkenésük hátterében a nagyobb üzemanyag-hatékonyságban reménykedő vevők csalódottsága és a fejlesztések miatt előttük álló bizonytalan jövő áll.

Az amerikai Automotive News felmérése szerint értékállóság terén egyedül a két, illetve négykerék-meghajtású Ford Escape Hibridek tudják tartani a versenyt a benzines modellekkel. A Honda Civic EX 3 évvel megvásárlása után már csak 58 százalékát éri vételárának, míg 3000 dollárral alacsonyabb vételi árral rendelkező benzines társa csak 40 százalékot veszít értékéből.

A felmérés szerint a hibridek értékvesztésének hátterében nem a hosszú távú garancia hiánya vagy a meghibásodásoktól való félelem áll, hiszen az előbbi nagyon is, az utóbbi pedig kevéssé jellemző ezen modellekre. A vásárlók azért ódzkodnak a hibridektől, mert félnek attól, hogy a folyamatos technológiai fejlesztés hatására az általuk megvásárolt modell hamar elveszti majd értékét, és esetleg nem lehet majd azt újra értékesíteni.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?