Prága: elüldözik a külföldieket?

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 09:00

Szinte mindenhol küzdenek a belvárosokban megnövekedett forgalom, és a csökkenő állandó lakosság ellen. Újabban Prágán a sor, ahol novembertől a belvárosi parkolásért hatalmas összegeket szed be az önkormányzat azoktól az autósoktól, akik nem állandó belvárosi lakosok - írja a Világgazdaság.

Az ingatlan tulajdonosok, akik általában bérbe adják a lakásokat, félnek a bérlők elvesztésétől, ugyanis az állandó lakosokkal ellentétben, akik 6 400 forintnak megfelelő éves bérletet válthatnak, összesen 110 ezer forintnyi koronát kell kifizetni egy éves parkolási bérletért. Természetesen a bliccelőket elszállítja a rendőrség.

Ez különösen a külföldieket érinti, mivel általában rövid ott tartózkodásuk következtében nincs sok esélyük megszerezni az állandó lakcímet, mivel ehhez 5 évet kéne az országban tartózkodni. Ugyan még be sem vezették a magas díjakat, a külföldiek máris elkezdtek a külső kerületekben lakást keresni, ahol ingyenek marad a parkolás.

A prágai vezetés véleménye szerint ezzel megállítható lenne az a tendencia, hogy egyre kevesebb lakás van a belvárosba, sorra alakítanak át minden épültet irodaházzá, így megszűnőben van a valódi élet a város szívében.

Egy kis könnyítés azért van, lehetőség van két órás parkolójegy váltására, és a lakástulajdonosok átruházható engedélyeket válthatnak bérlőik számára, így az alacsonyabb áron tudják megoldani az autójuk parkolását.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19