16 °C Budapest

Minden idők legrosszabb autói - a Tiéd rajta van a listán?

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 13:00

A fogyasztó állandó törekvése a minél kényelmesebb, nagyobb, biztonságosabb és alacsonyabb fogyasztással rendelkező modellek elérésére adja az autógyártás motorját. Így volt már ez az első modellek és innovációk megjelenésekor, és fokozottan érvényesül ma is, amikor a még megszámlálható autógyárak megszámlálhatatlan modelljéből választhatunk használtat vagy újat, kicsit vagy nagyot.

A legrosszabb modellek elkerüléséhez azonban folyamatosan figyelemmel kell kísérni az autópiacról érkező híreket, a közvéleménykutatások eredményét, s még így sem lehetünk biztosak abban, hogy a nagy gonddal kiválasztott négykerekű hosszú távon is megfelelő megoldást nyújt majd számunkra.

A Time a CNN-nel együttműködésben megalkotta minden idők legrosszabb modelljeinek listáját, hogy segítségen nyújtson a választásban és megmutassa a probléma korántsem új keletű, még a T-modell megszületése előtti időkből származik. A következőkben ennek a listának a szereplőivel ismerkedünk meg közelebbről.


Egészen elképesztő elképzelésekkel találkozhatunk a második világháború előtti időszakból. Akár a ló nélküli lovaskocsiról, akár a stabilitás érdekében megnövelt kerékszámú, összesen nyolc kerekes modellekről beszélünk, mindenképpen igaz, hogy az autóipar megszületését olyan mai szemmel mulatságos innovációk kísérték, melyek megteremtették a mai letisztult forma megszületésének lehetőségét.


Ekkor is jellemző volt már azonban, hogy az autógyártók a lehető legolcsóbb megoldásokra törekedtek, így jöhetett létre a Briggs and Stratton Flyer, amely gyakorlatilag egy négy kerékre helyezett utcai pad, szélvédő és bármilyen karosszéria nélkül.


A második világháborút követően is érdekes ötletekkel találkozunk, vegyük például az első kétéltűt, vagy azt a közutakra tervezett repülőt, mely végül az Aerobile képében öltött testet. A problémásabb modellek között azonban egyre nagyobb hangsúlyt kapott a fogyasztás és a biztonság is.

A kor legnagyobb érdekességének a Zunndapp Janus tekinthető, amely a bicikligyártásról elhíresült gyár első négy kerekű terméke. Az összesen 14 lóerőt megtestesítő járgányt alacsony végsebessége eleve halálra ítélte, de fokozta a hatást az egészen szokatlan belső kialakítás is: az utasok ugyanis egymásnak háttal helyezkedhettek el.


Az 1960-as évektől kezdve a legtöbb problémát okozó modellek a sportkocsik között összpontosultak, de továbbra is találkozhattunk olyan innovációval, mely első pillantásra sem az utakra termett. Az 1961-ben született űrautó, a Peel Trident akár az E.T.-ben is szerepet kaphatott volna.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 70-es és 80-as évek modelljeit tartalmazó listán egyértelműen túlsúlyba kerültek a sportkocsik, melyek esetében a gyártók csak nagy nehézségek árán tudták összhangba hozni a motorkapacitást a biztonsággal.

Emellett a legrosszabbak között megtalálhatjuk a keleti blokk csúcsmodelljeit: a Trabantot és a Yugo GT-t is. Utóbbi a megjelenése utáni első hetekben hatalmas sikernek számított az Egyesült Államokban, ám az alacsony ár alacsony minőséggel társult, melynek hatására több ezer Yugo került vissza a kereskedésekbe.


A legkevésbé értékes modelleket tartalmazó 50-es lista legérdekesebb részét a 90-es évek legrosszabb autóit tartalmazó fejezet adja. Sokakat meglephet például, hogy a németek sokszor dicsért luxusautója, a 2002-es BMW 7-es széria is a nem kívánatos modellek körét gazdagítja.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?