25 °C Budapest

Címke: robbanásveszély (16 cikk)

Napi.hu | 2014. január 14. 13:30

Ide kerül a NAV által lefoglalt vagyon

Évente több milliárd forint értékben foglal le különböző termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Napi.hu most annak járt utána, hogy mi lett ezek sorsa.

Pénzcentrum | 2012. november 27. 13:34

Életveszélyes trükk: honnan tudom, ha átver a gázkereskedő?

Illegálisan töltött PB-palackokat árultak gyanútlan ügyfeleiknek egy dunaszegi gázcseretelep nemrég letartóztatott tulajdonosai. Az elkövetők ezzel egész környezetüket, minden vevőjüket veszélyeztették, nem mellesleg több tízmilliós gazdasági bűncselekményt követtek el. Mivel a túltöltött vagy nem megfelelően ellenőrzött palack életveszélyes, vásárlóként is figyelnünk kell a csalásra utaló jelekre.

Pénzcentrum | 2011. január 25. 13:02

Változhat a szabályozás: előny a gázos kocsiknál

Az autógázzal működő autók parkolóházakba hajtását tiltó hazai rendelet megváltoztatását kezdeményezi a Prímagáz. A szabályozás elavult; a gázüzemű autók kisebb robbanásveszélyt jelentenek a benzinhajtásúaknál. Az utóbbi időszakban ugrásszerűen megemelkedett a hazai érdeklődés az autók gázüzeművé alakítására, az LPG-t árusító kutak forgalma pedig az év eleje óta 10 százalékkal nőtt. A következő tíz évben, az elektromos és hibridhajtású járművek térhódításáig hazánkban is a folyékony gáz lesz a benzinüzemű motorok legelterjedtebb alternatívája.

Pénzcentrum/MTI | 2011. január 19. 14:02

Újabb panelban kapcsolták ki a gázt

Tartozás miatt leszerelték egy nagykanizsai társasház gázóráját, a hátralék kifizetése után azonban akár már szerdán visszakapcsolhatják a szolgáltatást az épületben. Az ország egyes pontjain nyolc és tízemeletes panelházakban is palackos PB-gázzal fűtenek a lakók, mert elzárták a központi fűtést a felhalmozódott tartozások miatt - azonban ezeket a palackokat panellakásban még tárolni is tilos.

Pénzcentrum | 2008. november 3. 14:14

Elmúlt a "robbanásveszély", de vannak fojtogató problémák

A Political Capital kockázat-előrejelzése szerint a Magyarországnak nyújtott pénzügyi mentőcsomag egyelőre visszaállította a bizalmat a hazai gazdaság és fizetőeszköz iránt. A válságkezelő lépések ugyanakkor önmagukban tartósan nem enyhítik azokat a politikai-társadalmi kockázati tényezőket, melyek a fizetésképtelenség veszélyébe sodorták az országot és a befektetők bizalmát eddig is aláásták.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 10. 13:00

Robbanásveszélyes hibridek a Toyotától: itt a bejelentés

Az eredeti tervek szerint a Toyota 2008-ban hibrid autókat készült az amerikai piacra dobni, lítium-ionos akkumulátorokkal. A 2008-as bevezetés viszont úgy tűnik csúszni fog, mert nincs kizárva, hogy felrobbannak...

Pénzcentrum | 2004. március 24. 08:27

Átfogó piaci körkép (Buda-Cash)

USA: CSORGÁS LEFELÉ - nem változott érdemben a piaci hangulat a tegnapi kereskedés során, friss makrohírek hiányában a terrorveszély és a gazdaság állapotáról eddig kialakult kép alakíthatta az árfolyamokat - a forgalom átlagos volt, a fő indexek közül csak a Nasdaq Composite csökkent jelentősebben - tegnap a távközlési részvények és az olajszektor