3 °C Budapest

Elégedett vagy az autóddal? - Tarolt a slágermárka!

Pénzcentrum
2007. június 29. 13:00

Egy autó használati értékéről a legtöbbet mindenképpen a nagyközönség véleménye mondhat el, hiszen a hivatalos teljesítmény és fogyasztási adatokon kívül a leghitelesebb forrást azok nyújtják, akik ténylegesen a mindennapokban szembesülnek az általuk választott modell hibáival és előnyeivel.

Sajnos hazánkban még várni kell egy ilyen témájú elégedettségi felmérés elkészültére, a tengerentúlon azonban gyakorta kérdezik meg az autóvezetőket arról, hogy mennyire elégedettek az általuk használt modellekkel. Bár az igények némiképp biztosan másak, a menetbiztonság és az alacsony fogyasztás mindenképpen kint is szempont, így érdemes lehet végigtekinteni, mit mondanak az amerikai autósok.

A tegnap megjelent elégedettségi felmérés szerint az amerikai autósok között egyértelműen a Honda a legnagyobb favorittermék, amely a 19 vizsgált kategóriából négyben elnyerte a legnépszerűbb modell címét. A négy kerék meghajtású magas építésű terepjárók között a CR-V, a platós teherautók között a Ridgeline, a luxus busz limuzinok között az Odyssey, a kisautó kategóriában pedig a Fit a legkedveltebb, bár utóbbinak osztoznia kell a címen a Toyota Yarisszal.

A Honda után a Mercedes-Benz és a BMW következik, melyek három-három modellt tudnak felvonultatni a legjobbak között: előbbi a közép- és felsőkategóriában diadalmaskodott E- és S-osztályú modelljeivel, míg utóbbi a hármas, illetve a hatos szériával és az X5 elnevezést viselő terepjárójával vívta ki az amerikai autósok elismerését.

A GM, a Ford, a Nissan és a Volkswagen is két-két modellel büszkélkedhet, a legjobban csengő névvel továbbra is a Porsche rendelkezik, a legnagyobbat pedig a Toyota javított elismertségén. A Porschét a sorban a BMW, a DaimlerChrysler, a Jaguar és a Toyota Lexusa követi.

Az elégedettségi felmérés keretében 90 ezer olyan autótulajdonos kérdeztek meg, akik az idén vásárolták meg a fent említett autómárkák modelljeit és legalább kilencven napig már használták is őket.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?