16 °C Budapest

Elégedett vagy az autóddal? - Tarolt a slágermárka!

Pénzcentrum
2007. június 29. 13:00

Egy autó használati értékéről a legtöbbet mindenképpen a nagyközönség véleménye mondhat el, hiszen a hivatalos teljesítmény és fogyasztási adatokon kívül a leghitelesebb forrást azok nyújtják, akik ténylegesen a mindennapokban szembesülnek az általuk választott modell hibáival és előnyeivel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sajnos hazánkban még várni kell egy ilyen témájú elégedettségi felmérés elkészültére, a tengerentúlon azonban gyakorta kérdezik meg az autóvezetőket arról, hogy mennyire elégedettek az általuk használt modellekkel. Bár az igények némiképp biztosan másak, a menetbiztonság és az alacsony fogyasztás mindenképpen kint is szempont, így érdemes lehet végigtekinteni, mit mondanak az amerikai autósok.

A tegnap megjelent elégedettségi felmérés szerint az amerikai autósok között egyértelműen a Honda a legnagyobb favorittermék, amely a 19 vizsgált kategóriából négyben elnyerte a legnépszerűbb modell címét. A négy kerék meghajtású magas építésű terepjárók között a CR-V, a platós teherautók között a Ridgeline, a luxus busz limuzinok között az Odyssey, a kisautó kategóriában pedig a Fit a legkedveltebb, bár utóbbinak osztoznia kell a címen a Toyota Yarisszal.

A Honda után a Mercedes-Benz és a BMW következik, melyek három-három modellt tudnak felvonultatni a legjobbak között: előbbi a közép- és felsőkategóriában diadalmaskodott E- és S-osztályú modelljeivel, míg utóbbi a hármas, illetve a hatos szériával és az X5 elnevezést viselő terepjárójával vívta ki az amerikai autósok elismerését.

A GM, a Ford, a Nissan és a Volkswagen is két-két modellel büszkélkedhet, a legjobban csengő névvel továbbra is a Porsche rendelkezik, a legnagyobbat pedig a Toyota javított elismertségén. A Porschét a sorban a BMW, a DaimlerChrysler, a Jaguar és a Toyota Lexusa követi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elégedettségi felmérés keretében 90 ezer olyan autótulajdonos kérdeztek meg, akik az idén vásárolták meg a fent említett autómárkák modelljeit és legalább kilencven napig már használták is őket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20