3 °C Budapest

Továbbra is nyerő a japán autó - már meg se lepődtünk

Pénzcentrum
2007. június 28. 16:00

Néhány hete számolhattunk be először arról, hogy az energiatakarékos és környezetbarát modelljeiről elhíresült Toyota végre nem csupán szorongatja a detroiti óriást, a General Motorst, hanem át is vette tőle a világ első autógyártójának járó címet.

A legutóbb napvilágra került japán iparági mutatók szerint azonban továbbra is van ok az örömre, az exportált személygépkocsik, kamionok és buszok mennyisége ugyanis 5,1 százalékkal növekedett az elmúlt hónapban, így nem tört meg a 22 hónapja tartó növekedési trend.

Megtört a hazai eladások csökkenése miatti termelés-visszaesés is, amely az elmúlt három hónapban a japán autógyártást jellemezte: 6,3 százalékkal több autó gurult le a futószalagról a japán gyárakban mint az előző év azonos időszakában.

A belföldi kereslet visszaesését a jelek szerint kompenzálni tudja a külföldről érkező, egyre növekvő igény a japán autógyárak hibrid modelljei iránt, amelyek egyértelműen egyeduralkodók a környezetbarát technológiát részesítő piaci szegmensben.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52