7 °C Budapest

Egyre öregebb autók az utakon - akiket szorít...

Pénzcentrum
2007. június 19. 10:30

Az előző év hasonló időszakához képest 1,6 százalékos csökkenést mértek az újautó-eladások terén Európában, a hangsúlyosabb nyugat-európai államokban tapasztalt szűkülést a közép-kelet európai régióban 11 százalékos bővülése mérsékelte valamelyest.

A legnagyobb veszteséget Németországban szenvedték el a gyártók, ahol a lakosság egyre ritkábban cserél gépkocsit, amelyet az is mutat, hogy a német utakon futó személygépjárművek átlagos életkora eléri a nyolc évet. Emellett most válik érezhetővé a januári három százalékos áfa-emelés hatása is.

A helyzet Franciaországban és az Egyesült Királyságban sem sokkal biztatóbb, némi reményre csak az olasz bővülés adhat okoz, melynek hátterében minden bizonnyal a vásárlásösztönző adócsökkentés áll.

A General Motors eladásai csökkentek a legnagyobb mértékben 8,9 százalékkal, a legnagyobb forgalom visszaesést elkönyvelő autógyártók listáján az amerikai óriás után a francia Renault következik, amely esetében azonban mentsvárként szolgálhat a megújult Twingo mini, illetve a középkategóriás Laguna.

Az autógyártók csatáját meglepő módon nem a piacvezető Volkswagen, hanem a Fiat nyerte kisebb modelljeivel, a Grande Puntoval és a Panda minivel. A német óriás eladásai 2,5 százalékkal estek vissza, a vállalat vezetői nehéz évre számítanak, mert a cég majd csak a jövő évben jelenik meg új modellekkel az európai piacon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem