22 °C Budapest

Egyre öregebb autók az utakon - akiket szorít...

Pénzcentrum
2007. június 19. 10:30

Az előző év hasonló időszakához képest 1,6 százalékos csökkenést mértek az újautó-eladások terén Európában, a hangsúlyosabb nyugat-európai államokban tapasztalt szűkülést a közép-kelet európai régióban 11 százalékos bővülése mérsékelte valamelyest.

A legnagyobb veszteséget Németországban szenvedték el a gyártók, ahol a lakosság egyre ritkábban cserél gépkocsit, amelyet az is mutat, hogy a német utakon futó személygépjárművek átlagos életkora eléri a nyolc évet. Emellett most válik érezhetővé a januári három százalékos áfa-emelés hatása is.

A helyzet Franciaországban és az Egyesült Királyságban sem sokkal biztatóbb, némi reményre csak az olasz bővülés adhat okoz, melynek hátterében minden bizonnyal a vásárlásösztönző adócsökkentés áll.

A General Motors eladásai csökkentek a legnagyobb mértékben 8,9 százalékkal, a legnagyobb forgalom visszaesést elkönyvelő autógyártók listáján az amerikai óriás után a francia Renault következik, amely esetében azonban mentsvárként szolgálhat a megújult Twingo mini, illetve a középkategóriás Laguna.

Az autógyártók csatáját meglepő módon nem a piacvezető Volkswagen, hanem a Fiat nyerte kisebb modelljeivel, a Grande Puntoval és a Panda minivel. A német óriás eladásai 2,5 százalékkal estek vissza, a vállalat vezetői nehéz évre számítanak, mert a cég majd csak a jövő évben jelenik meg új modellekkel az európai piacon.

NEKED AJÁNLJUK
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?