Retteghetnek a szlovák rendszámmal közlekedők - lecsap a VPOP?

Pénzcentrum
2007. június 15. 09:30

A Vám- és Pénzügyőrség fokozott ellenőrzést ígér azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akik adóelkerülési céllal az Európai Unió más tagállamában forgalomba helyezett személygépjárművet üzemeltetnek Magyarországon.

Tegnapi cikkünkben kifejtettük, hogy miként tehtünk szert egy szlovák rendszámú autóra és ez milyen számszerűsíthető előnyöket tartogathat számunkra. Abban utaltunk arra IS, hogy hazánkban az olcsó autós ígéretek napjai mindig meg vannak számlálva. Nos, ebben az esetben is megkezdődött a visszaszámlálás, állást foglalt a VPOP.

Véleményük szerint, a hosszú távú üzemeltetés feltétele ugyanis, hogy a tulajdonos 30 napon belül kezdje meg a külföldi rendszámmal rendelkező személygépjármű magyarországi forgalomba helyezését, ellenkező esetben a külföldi autó Magyarországon belül való üzemeltetése jogsértő. Éppen ezért fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az idegen rendszámmal közlekedő autósok.

Adóügyi szakértők véleménye szerint nem beszélhetünk adójogi szabályok megsértéséről, amennyiben egy magyar vállalat más uniós tagállamban alapított leányvállalata megvásárolja az autót és azt vissza bérbe adja a magyar cégnek.

Ily módon egy szlovák leányvállalat esetében elkerülhető a regisztrációs adó, az áfa csökkentésére vonatkozó intézkedések azonban már nem tekinthető teljesen jogszerű ügyletnek, bár erre is van megoldás.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?