2 °C Budapest

Túl olcsó volt a benzin: nyakon csípték a kúttulajdonost!

Pénzcentrum
2007. május 10. 13:00

Meglehetősen érdekes vád ért az Egyesült Államokban, Wisconsin államban egy benzinkút tulajdonost: túl olcsón adta az üzemanyagot egy meglehetősen széles kedvezményezett körnek, mellyel törvényt szegett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Raj Bhandari, a töltőállomás tulajdonosa az időseknek gallononként 2 cent engedményt tett, míg az ifjúsági hoki szövetség támogatói 3 centtel tankolhattak olcsóbban. Az állam szabályozása értelmében a nagykereskedelmi árnál minimum 9,18%-kal drágábban kell adni az üzemanyagot a kutakon, a tulajdonos azonban a fenti kedvezményekkel a határérték alá merészkedett.

A hivatalos felszólítás hatására az akciók természetesen azonnal véget értek, mely előreláthatóan a vásárlók rosszallását váltja majd ki, akik csak a profithajhász szemléletet látják majd a lépés mögött.

Arról egyelőre nem született bírósági döntés, hogy a diszkonttal értékesített üzemanyag gallonjára vetítve mekkora büntetést rónak ki visszamenőleg a kút tulajdonosára.

A szóban forgó jogszabályt egyébként azért hozták, hogy megakadályozzák a tőkeerős cégek ragadozó árképzését, vagyis azt, hogy a nagykereskedelmi ár alatti értékesítéssel átmeneti veszteségek árán kiszorítsák a piacról kisebb konkurenseiket, hogy később magasabbra emelhessék áraikat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59