7 °C Budapest

Túl olcsó volt a benzin: nyakon csípték a kúttulajdonost!

Pénzcentrum
2007. május 10. 13:00

Meglehetősen érdekes vád ért az Egyesült Államokban, Wisconsin államban egy benzinkút tulajdonost: túl olcsón adta az üzemanyagot egy meglehetősen széles kedvezményezett körnek, mellyel törvényt szegett.

Raj Bhandari, a töltőállomás tulajdonosa az időseknek gallononként 2 cent engedményt tett, míg az ifjúsági hoki szövetség támogatói 3 centtel tankolhattak olcsóbban. Az állam szabályozása értelmében a nagykereskedelmi árnál minimum 9,18%-kal drágábban kell adni az üzemanyagot a kutakon, a tulajdonos azonban a fenti kedvezményekkel a határérték alá merészkedett.

A hivatalos felszólítás hatására az akciók természetesen azonnal véget értek, mely előreláthatóan a vásárlók rosszallását váltja majd ki, akik csak a profithajhász szemléletet látják majd a lépés mögött.

Arról egyelőre nem született bírósági döntés, hogy a diszkonttal értékesített üzemanyag gallonjára vetítve mekkora büntetést rónak ki visszamenőleg a kút tulajdonosára.

A szóban forgó jogszabályt egyébként azért hozták, hogy megakadályozzák a tőkeerős cégek ragadozó árképzését, vagyis azt, hogy a nagykereskedelmi ár alatti értékesítéssel átmeneti veszteségek árán kiszorítsák a piacról kisebb konkurenseiket, hogy később magasabbra emelhessék áraikat.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?