Újabb biztonsági rendszert tesz kötelezővé az EU?

Pénzcentrum
2007. május 8. 16:00

Az Európai Unió szerint az elektronikus menetstabilitást szabályozó rendszerek (ESC) segítségével mintegy 20 százalékkal csökkenthető az elszenvedett autóbalesetek száma. Emiatt kampányt indítanak a technológiai népszerűsítésére, illetve idővel szeretnék azt kötelezővé tenni.

Több mint 40 000 halálos áldozatot követelnek az autóbalesetek az unió tagállamaiban, illetve több mint 1 millióan sérülnek meg az olyan balesetekben, amelyek okozója az autó fölötti uralom elvesztése.

Az ESC az Európai Bizottság szerint az a biztonsági berendezés, amely segíthet a közösség azon célkitűzésében, hogy az utakon történő halálos balesetek számát megfelezze 2010-ig. Ennek keretében kampányt indít a technológia népszerűsítése érdekében.

Guenter Verheugen, a vállalkozásokért és iparért felelős biztos szerint a bizottság azt tervezi, hogy az újonnan gyártott személygépkocsikban kötelezővé teszi az ESC rendszer beépítését. Viviane Reding, az információs társadalom és média ügyekért felelős biztos szerint pedig az ESC egyszerűen életeket menthet.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?