14 °C Budapest

Újabb biztonsági rendszert tesz kötelezővé az EU?

Pénzcentrum
2007. május 8. 16:00

Az Európai Unió szerint az elektronikus menetstabilitást szabályozó rendszerek (ESC) segítségével mintegy 20 százalékkal csökkenthető az elszenvedett autóbalesetek száma. Emiatt kampányt indítanak a technológiai népszerűsítésére, illetve idővel szeretnék azt kötelezővé tenni.

Több mint 40 000 halálos áldozatot követelnek az autóbalesetek az unió tagállamaiban, illetve több mint 1 millióan sérülnek meg az olyan balesetekben, amelyek okozója az autó fölötti uralom elvesztése.

Az ESC az Európai Bizottság szerint az a biztonsági berendezés, amely segíthet a közösség azon célkitűzésében, hogy az utakon történő halálos balesetek számát megfelezze 2010-ig. Ennek keretében kampányt indít a technológia népszerűsítése érdekében.

Guenter Verheugen, a vállalkozásokért és iparért felelős biztos szerint a bizottság azt tervezi, hogy az újonnan gyártott személygépkocsikban kötelezővé teszi az ESC rendszer beépítését. Viviane Reding, az információs társadalom és média ügyekért felelős biztos szerint pedig az ESC egyszerűen életeket menthet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?