Autós ülés teszt: biztonságban vagy a kormány mögött?

Pénzcentrum
2007. április 6. 13:00

Az amerikai autószövetség által hagyományos elkészített ülés teszt eredményei szerint, bár a helyzet némileg javult 2004 óta, az vizsgált modellek fele még mindig a elfogadható, illetve az egyáltalán nem ajánlott kategóriába tartozik.

A nyak és fejsérülések bekövetkezésének valószínűségét vizsgáló tesztek jelentősége, hogy a biztonság javulásával évi 2 millió sérülést lehetne megelőzni, melyek együttvéve 8,5 milliárd dollárnyi (1564 milliárd forintnyi) összeget emésztenek fel.

A legbiztonságosabb autómárkák között végzett az Audi, a Volvo, a Saab, a Subaru és a Nissan, a legrosszabb minősítéseket pedig a Toyota, a GM és a Honda által gyártott gépjárművek kapták.

A Toyota szerint a rossz eredményeket a teszt metodikája okozta, mivel az üléseket nem a gépjárművekkel együtt, hanem csupán önmagukban tesztelik, a Nissan által gyártott autók azonban összességükben tudják biztosítani a kívánt garanciát.

Az autósbiztonságra való folyamatosan növekvő igény az legújabb technológiai fejlesztések és megoldások általános alkalmazását is szükségessé teszi, így várhatóan 2012-től kezdve minden személygépkocsi kötelező kelléke lesz a menetstabilizáló rendszer.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A borulást akadályozó technológia használatával ugyanis, a statisztikák szerint, több ezer életet lehetne megmenteni évente és 238 ezer balesetet lehetne megakadályozni csupán az Egyesült Államokban.

Az autószövetség szerint a rendszer beépítése 111 dollárba (20 424 forintba) kerülne azok gépjárművek esetében, amelyek már rendelkeznek ABS-szel és 479 dollárba (88 136 forintba) abban az esetben, ha a teljesen menetstabilizáló rendszert újonnan kell beszerelni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?