0 °C Budapest

Milyen autóval járhatunk a legrosszabbul?

Pénzcentrum
2007. március 21. 14:00

Meglepő, de nem a benzin, a javítások, vagy a legmodernebb zenei berendezés veheti ki a legtöbbet a zsebünkből, hanem az autó értékcsökkenésén veszíthetünk a legnagyobbat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Általában azok az autók veszítenek a legtöbbet értékükből, amelyek nagy eladási számú, idősebb kocsik. Az amerikai Kelley Blue Book szerint azok a nyerő versenyzők, amelyek jó kialakítással, megfelelő motorral rendelkeznek, és általában limitált szériában kaphatóak, magas irántuk a kereslet.

Három Ford-modell a legrosszabb várható maradványértékkel rendelkező autók között van, a Ford E-Series, a Ford Crown Victoria és a Mercury Grand Marquis. Mindhárom modell kiöregedett tulajdonképpen, például az E-Series modell 14 év óta nem frissített rajta. Ugyanakkor ezek a modellek leggyakrabban flottatagokként járják az utakat. Ezt Jim Cain, a Ford szóvivője is megerősítette, s hozzátette, hogy mire ezek az autók értékesítésre kerülnek, addigra már nagyon jól kihasználták a masinákat.

A flották esetében a maradványértékkel ellentétben sokkal inkább az számít, hogy évente mennyi a megtett kilométerek száma, illetve milyen hosszú szolgálati idő áll a hátuk mögött. A szóvivő kiemelte azt is, hogy az autók vevői gyakran törekszenek arra, hogy testre szabják kocsijuk kinézetét, ez pedig sokat lendít a maradványértéken.

Egy átlagos autó egyébként öt év elteltével értékének 35 százalékát hozza vissza. A Kelley Blue Book szerint azonban a kiemelkedő maradványértékű kocsik, amilyen a Mini Cooper is, több mint felét megőrzik eredeti értéküknek. A legrosszabb adatokkal a Crown Victoria rendelkezik, amely mindössze az eredeti értékének 22 százalékát őrzi meg 5 év elteltével.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Kelley Blue Book tanácsai szerint úgy tornázhatjuk fel kocsink maradványértékét, hogy mikor megvásároljuk azt, divatos színt választunk, valamint nagy népszerűségnek örvendő extrákat kérünk, amelyek amellett, hogy a saját kényelmünket is szolgálják, később feljebb srófolhatják járművünk értékét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06