Milyen autóval járhatunk a legrosszabbul?

Pénzcentrum
2007. március 21. 14:00

Meglepő, de nem a benzin, a javítások, vagy a legmodernebb zenei berendezés veheti ki a legtöbbet a zsebünkből, hanem az autó értékcsökkenésén veszíthetünk a legnagyobbat.

Általában azok az autók veszítenek a legtöbbet értékükből, amelyek nagy eladási számú, idősebb kocsik. Az amerikai Kelley Blue Book szerint azok a nyerő versenyzők, amelyek jó kialakítással, megfelelő motorral rendelkeznek, és általában limitált szériában kaphatóak, magas irántuk a kereslet.

Három Ford-modell a legrosszabb várható maradványértékkel rendelkező autók között van, a Ford E-Series, a Ford Crown Victoria és a Mercury Grand Marquis. Mindhárom modell kiöregedett tulajdonképpen, például az E-Series modell 14 év óta nem frissített rajta. Ugyanakkor ezek a modellek leggyakrabban flottatagokként járják az utakat. Ezt Jim Cain, a Ford szóvivője is megerősítette, s hozzátette, hogy mire ezek az autók értékesítésre kerülnek, addigra már nagyon jól kihasználták a masinákat.

A flották esetében a maradványértékkel ellentétben sokkal inkább az számít, hogy évente mennyi a megtett kilométerek száma, illetve milyen hosszú szolgálati idő áll a hátuk mögött. A szóvivő kiemelte azt is, hogy az autók vevői gyakran törekszenek arra, hogy testre szabják kocsijuk kinézetét, ez pedig sokat lendít a maradványértéken.

Egy átlagos autó egyébként öt év elteltével értékének 35 százalékát hozza vissza. A Kelley Blue Book szerint azonban a kiemelkedő maradványértékű kocsik, amilyen a Mini Cooper is, több mint felét megőrzik eredeti értéküknek. A legrosszabb adatokkal a Crown Victoria rendelkezik, amely mindössze az eredeti értékének 22 százalékát őrzi meg 5 év elteltével.

A Kelley Blue Book tanácsai szerint úgy tornázhatjuk fel kocsink maradványértékét, hogy mikor megvásároljuk azt, divatos színt választunk, valamint nagy népszerűségnek örvendő extrákat kérünk, amelyek amellett, hogy a saját kényelmünket is szolgálják, később feljebb srófolhatják járművünk értékét.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 22:37