5 °C Budapest

Megváltak az Aston Martintól

Pénzcentrum
2007. március 13. 13:00

Miután a Ford Motor a tavalyi évben a 103 éves pályafutása alatt rekordméretű 12,7 milliárd dolláros veszteséget halmozott fel, hétfőn bejelentette, hogy megválik az Aston Martintól, a luxus sportautókat gyártó egységétől.

A cég 848 millió dollárért válik meg az egységtől, míg az Aston Martin tranzakciós értéke 925 millió dollár, vagyis a Ford 77 millió dolláros érdekeltséget tart fent továbbra is. A sikeres eladást 6 hónapos vásárló-keresés előzte meg, végül egy, David Richards neves brit versenyző által vezetett befektetői csoport bizonyult megfelelőnek.

A Ford még 1987-ben vásárolta meg az Aston Martint. Michael Robinet, a CSM Worldwide elemzője szerint az autógyártók mind arra törekednek, hogy az igazi erősségeikre fókuszálják energiáikat.

Egy-egy Aston Martin ára 110 000 dollárnál (20 millió forint) kezdődik (Vantage kupé), a globális értékesítés részaránya pedig az 1 százalékot sem érte el a Fordon belül.

Az Aston Martin tervei szerint új piacokra lép be, Ulrich Brez, a cég vezérigazgatója elmondta, júniusban például Moszkvában kívánnak kereskedést nyitni. A Richards csoport egyelőre nem tervezi a tőzsdei bevezetést, ugyanakkor hosszú távon nem zárkóznak el ennek lehetőségétől.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?