12 °C Budapest

Megváltak az Aston Martintól

Pénzcentrum
2007. március 13. 13:00

Miután a Ford Motor a tavalyi évben a 103 éves pályafutása alatt rekordméretű 12,7 milliárd dolláros veszteséget halmozott fel, hétfőn bejelentette, hogy megválik az Aston Martintól, a luxus sportautókat gyártó egységétől.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A cég 848 millió dollárért válik meg az egységtől, míg az Aston Martin tranzakciós értéke 925 millió dollár, vagyis a Ford 77 millió dolláros érdekeltséget tart fent továbbra is. A sikeres eladást 6 hónapos vásárló-keresés előzte meg, végül egy, David Richards neves brit versenyző által vezetett befektetői csoport bizonyult megfelelőnek.

A Ford még 1987-ben vásárolta meg az Aston Martint. Michael Robinet, a CSM Worldwide elemzője szerint az autógyártók mind arra törekednek, hogy az igazi erősségeikre fókuszálják energiáikat.

Egy-egy Aston Martin ára 110 000 dollárnál (20 millió forint) kezdődik (Vantage kupé), a globális értékesítés részaránya pedig az 1 százalékot sem érte el a Fordon belül.

Az Aston Martin tervei szerint új piacokra lép be, Ulrich Brez, a cég vezérigazgatója elmondta, júniusban például Moszkvában kívánnak kereskedést nyitni. A Richards csoport egyelőre nem tervezi a tőzsdei bevezetést, ugyanakkor hosszú távon nem zárkóznak el ennek lehetőségétől.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?