13 °C Budapest

20 milliós lopáskár az autópályákon

Pénzcentrum
2007. március 9. 11:45

A 2006-os esztendőben lopások és szándékos rongálások következtében több mint 20 millió forintos kár keletkezett az ÁAK Zrt. kezelésében lévő úthálózaton.

Az ÁAK Zrt. kimutatásai szerint 2006-ban lopások és szándékos rongálások következtében több mint 20 millió forintos kár keletkezett a Társaság által kezelt úthálózathoz tartozó infrastruktúrában. A feltárt eseteket természetesen minden alkalommal feljelentés követte, és rendőrségi eljárás indult a tettesek kézre kerítésére.

A kimutatások alapján elmondható, hogy az elkövetők lényegében válogatás nélkül viszik el, amit lehet, és bármit képesek tönkretenni. A falfirkálásoktól kezdve a szalagkorlátok leszerelésén át egészen a pályák mellett található útjelző táblák eltulajdonításáig szinte mindenre volt már példa. A balesetveszély elkerülése miatt ez utóbbiak pótlását az ÁAK Zrt. munkatársai haladéktalanul igyekeznek elvégezni.

A lopások és rongálások területi eloszlása is érdekes eltéréseket mutat. Miközben az M1-es autópálya mentén található három mérnökség 2006-ban összesen "csupán" közel kétmillió forintos kárról adott hírt, addig az M7-es területén működő Martonvásári Mérnökség egyedül több mint 9,2 millió forintos veszteségről számolt be. Nem meglepő, hogy a tavalyi év egyik legnagyobb értékű káreseménye is az M7-es autópálya ezen szakaszához kötődik: az egyik forgalomszámláló állomás megrongálása és az informatikai berendezések eltulajdonítása következtében keletkezett kár közel 4 millió forintot tett ki.


Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm