22 °C Budapest

20 milliós lopáskár az autópályákon

Pénzcentrum
2007. március 9. 11:45

A 2006-os esztendőben lopások és szándékos rongálások következtében több mint 20 millió forintos kár keletkezett az ÁAK Zrt. kezelésében lévő úthálózaton.

Az ÁAK Zrt. kimutatásai szerint 2006-ban lopások és szándékos rongálások következtében több mint 20 millió forintos kár keletkezett a Társaság által kezelt úthálózathoz tartozó infrastruktúrában. A feltárt eseteket természetesen minden alkalommal feljelentés követte, és rendőrségi eljárás indult a tettesek kézre kerítésére.

A kimutatások alapján elmondható, hogy az elkövetők lényegében válogatás nélkül viszik el, amit lehet, és bármit képesek tönkretenni. A falfirkálásoktól kezdve a szalagkorlátok leszerelésén át egészen a pályák mellett található útjelző táblák eltulajdonításáig szinte mindenre volt már példa. A balesetveszély elkerülése miatt ez utóbbiak pótlását az ÁAK Zrt. munkatársai haladéktalanul igyekeznek elvégezni.

A lopások és rongálások területi eloszlása is érdekes eltéréseket mutat. Miközben az M1-es autópálya mentén található három mérnökség 2006-ban összesen "csupán" közel kétmillió forintos kárról adott hírt, addig az M7-es területén működő Martonvásári Mérnökség egyedül több mint 9,2 millió forintos veszteségről számolt be. Nem meglepő, hogy a tavalyi év egyik legnagyobb értékű káreseménye is az M7-es autópálya ezen szakaszához kötődik: az egyik forgalomszámláló állomás megrongálása és az informatikai berendezések eltulajdonítása következtében keletkezett kár közel 4 millió forintot tett ki.


NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?