20 milliós lopáskár az autópályákon

Pénzcentrum
2007. március 9. 11:45

A 2006-os esztendőben lopások és szándékos rongálások következtében több mint 20 millió forintos kár keletkezett az ÁAK Zrt. kezelésében lévő úthálózaton.

Az ÁAK Zrt. kimutatásai szerint 2006-ban lopások és szándékos rongálások következtében több mint 20 millió forintos kár keletkezett a Társaság által kezelt úthálózathoz tartozó infrastruktúrában. A feltárt eseteket természetesen minden alkalommal feljelentés követte, és rendőrségi eljárás indult a tettesek kézre kerítésére.

A kimutatások alapján elmondható, hogy az elkövetők lényegében válogatás nélkül viszik el, amit lehet, és bármit képesek tönkretenni. A falfirkálásoktól kezdve a szalagkorlátok leszerelésén át egészen a pályák mellett található útjelző táblák eltulajdonításáig szinte mindenre volt már példa. A balesetveszély elkerülése miatt ez utóbbiak pótlását az ÁAK Zrt. munkatársai haladéktalanul igyekeznek elvégezni.

A lopások és rongálások területi eloszlása is érdekes eltéréseket mutat. Miközben az M1-es autópálya mentén található három mérnökség 2006-ban összesen "csupán" közel kétmillió forintos kárról adott hírt, addig az M7-es területén működő Martonvásári Mérnökség egyedül több mint 9,2 millió forintos veszteségről számolt be. Nem meglepő, hogy a tavalyi év egyik legnagyobb értékű káreseménye is az M7-es autópálya ezen szakaszához kötődik: az egyik forgalomszámláló állomás megrongálása és az informatikai berendezések eltulajdonítása következtében keletkezett kár közel 4 millió forintot tett ki.


Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?