14 °C Budapest

Újabb 10 ezer állás forog veszélyben

Pénzcentrum
2007. február 14. 13:00

Mint ismeretes, nem igazán megy az utóbbi időkben a legnagyobb amerikai autógyártóknak, akiket távol-keleti versenytársaik folyamatosan szorítanak vissza saját piacukon is. A Ford és a General Motors eddig már több mint 70 ezer munkahelyet volt kénytelen megszüntetni, mostanra pedig minden jel arra utal, hogy a Daimler Chrysler sem lesz kivétel...

Egy éve még úgy tűnt, hogy a Chrysler megtalálhatja a kiutat, néhány új modellje és erős motorjai ugyanis elnyerték a vásárlók tetszését, az üzemanyagárak szárnyalása azonban halálos ítéletként érkezett. A piac átalakulása ellenére a gyártó nem változtatott stratégiáján, így egyre több modell maradt eladatlan, mely meg is látszik a 2006-os év pénzügyi adatain.

A készleteket csak hatalmas kedvezményekkel lehetett elfogadható szintre szorítani, ez azonban a jövedelmezőség rovására ment. A bejelentett átszervezés következtében szakértők szerint akár 10 ezer állás is veszélyben foroghat. (2001-ben több mint 26 ezer dolgozójától vált meg a cég.)

Az elbocsátásokkal párhuzamosan a gyártókapacitás is csökken majd, valamint előtérbe kerülhet a minőség kínos kérdése, mely területen a távol-keleti gyártók rendre megszégyenítik amerikai versenytársaikat.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?