Melyik a legjobb autó? - Kiderült!

Pénzcentrum
2006. június 8. 14:00

Megjelentette a J.D. Power and Associates a legfrissebb ranglistát, mely bemutatja, melyik autókkal a legelégedettebbek a vásárlók. A lista összeállítási módjában bekövetkezett változások miatt az eredmények közvetlenül nem hasonlíthatók össze a múltbéli adatokkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az új összeállításban hangsúlyosabb szerepet kaptak a design-nal kapcsolatos észrevételek, a Porsche főként ennek köszönhetően tudott nyerni, a hagyományos megbízhatóság tekintetében azonban újra a Toyota-Lexus "páros" lett az első.

A Porsche esetében 100 autóra átlagosan 91 panasz érkezik, míg az iparági átlag 124-es. A Lexus 93, a Toyota 106-os értéket ért el.

Szakértők szerint mindenképpen ki kell emelni, hogy az ágazati megbízhatóság a 2005-ös számokhoz képest 8%-kal emelkedett.

Az autógyártók szerint a legnagyobb kihívás mindenképpen az, hogy a technika legújabb vívmányait minél felhasználóbarátabban építsék be a modellekbe.

Összességében a Toyota 5 szegmensben nyert (például a Camry-val, a Corollával és a Sequoiával), a Lexus 6 területen végzett az élen, míg a legsikeresebb amerikai gyártó, a GM 2 győztest avathatott.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?