8 °C Budapest

Íme az új autócsodák! A benzinkutat lassan elfelejtheted...

Pénzcentrum
2007. január 9. 14:00

A héten megrendezett detroiti Nemzetközi Autókiállítás két új modellje, a Chrysler Smartja, és a General Motors Volt névre keresztelt üdvöskéje az energiatakarékos jövőre épít.

A legendás autóversenyző, Roger Penske tulajdonában álló Amerikában országszerte 151 szalonnal rendelkező United Automotive Group fogja értékesíteni a meglehetősen apró Smartot. Penske szerint napjainkban az üzemanyag-takarékosság az egyik legfőbb gondolat az emberek fejében, s ez az autó a közlekedés vadonatúj alternatíváját mutathatja meg a zsúfolt városok világában.

A Smart 3,8 liter hagyományos üzemanyaggal 64 kilométert lesz képes megtenni. A kocsi kétüléses, hátuljában annyi hely van, hogy egy golftáska épp belefér, csúcssebessége pedig 144 kilométer óránként.

A biztonságosággal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban Penske annyit közölt, hogy a Smart minden olyan biztonsági eszközzel rendelkezik, amelyet egy modern autótól elvárnak az emberek. A 2,5 méter hosszú autót egyébként 2008 első negyedévében tervezik bevezetni a amerikai piacon. A Smart egyik erős piacának egyébként London számít, de az elsődleges piac Róma, legendás dugóival.

A gázhajtású autók között a General Motors tulajdonában lévő Chevrolet mutatta meg a nagyközönségnek újdonságát, a Voltot, amely egyébként nem várható, hogy a közlejövőben megjelenik az autópiacon, ugyanis az akkumulátorával kapcsolatos bizonyos fejlesztési problémák kiküszöbölése még 5 évet vehet igénybe.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Volt egy beépített gázüzemű motor segítségével elsősorban elektromossággal működik, mint ahogy arra már a nevéből is következtetni lehet. Nem lesz szükség a gáz-töltőállomások sűrű látogatására, ugyanis becslések szerint egy tankolás több mint 1 000 kilométerre lehet elegendő.

A teljesen feltöltött elektromos akkumulátor önmagában 64 kilométer megtételéhez elégséges. Azonban mikor az akku energiájának mintegy 30 százalékát elveszíti, a kis gázmotor beindul, de csupán azért, hogy egy generátort működtessen, amely elég "kakaót" termel ahhoz, hogy a Volt tovább suhanhasson az utakon. A teljes feltöltés egyébként 6 és fél órát vesz igénybe.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm