17 °C Budapest

Íme az új autócsodák! A benzinkutat lassan elfelejtheted...

Pénzcentrum
2007. január 9. 14:00

A héten megrendezett detroiti Nemzetközi Autókiállítás két új modellje, a Chrysler Smartja, és a General Motors Volt névre keresztelt üdvöskéje az energiatakarékos jövőre épít.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legendás autóversenyző, Roger Penske tulajdonában álló Amerikában országszerte 151 szalonnal rendelkező United Automotive Group fogja értékesíteni a meglehetősen apró Smartot. Penske szerint napjainkban az üzemanyag-takarékosság az egyik legfőbb gondolat az emberek fejében, s ez az autó a közlekedés vadonatúj alternatíváját mutathatja meg a zsúfolt városok világában.

A Smart 3,8 liter hagyományos üzemanyaggal 64 kilométert lesz képes megtenni. A kocsi kétüléses, hátuljában annyi hely van, hogy egy golftáska épp belefér, csúcssebessége pedig 144 kilométer óránként.

A biztonságosággal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban Penske annyit közölt, hogy a Smart minden olyan biztonsági eszközzel rendelkezik, amelyet egy modern autótól elvárnak az emberek. A 2,5 méter hosszú autót egyébként 2008 első negyedévében tervezik bevezetni a amerikai piacon. A Smart egyik erős piacának egyébként London számít, de az elsődleges piac Róma, legendás dugóival.

A gázhajtású autók között a General Motors tulajdonában lévő Chevrolet mutatta meg a nagyközönségnek újdonságát, a Voltot, amely egyébként nem várható, hogy a közlejövőben megjelenik az autópiacon, ugyanis az akkumulátorával kapcsolatos bizonyos fejlesztési problémák kiküszöbölése még 5 évet vehet igénybe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Volt egy beépített gázüzemű motor segítségével elsősorban elektromossággal működik, mint ahogy arra már a nevéből is következtetni lehet. Nem lesz szükség a gáz-töltőállomások sűrű látogatására, ugyanis becslések szerint egy tankolás több mint 1 000 kilométerre lehet elegendő.

A teljesen feltöltött elektromos akkumulátor önmagában 64 kilométer megtételéhez elégséges. Azonban mikor az akku energiájának mintegy 30 százalékát elveszíti, a kis gázmotor beindul, de csupán azért, hogy egy generátort működtessen, amely elég "kakaót" termel ahhoz, hogy a Volt tovább suhanhasson az utakon. A teljes feltöltés egyébként 6 és fél órát vesz igénybe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?