27 °C Budapest

Kis autó, nagy veszély! Drámai teszteredmények...

Pénzcentrum
2006. december 19. 13:00

Az üzemanyagárak emelkedése világszerte jótékonyan hatott a kisautók értékesítésére, az amerikai Insurance Institute for Highway Safety legújabb teszteredményei azonban óvatosságra intenek!

A teszt keretein belül 8 kis modellt vizsgáltak, a töréstesztek szerint azonban egyértelműen érvényesülnek a fizika törvényszerűségei, vagyis a kisebb kategóriás, könnyebb autók számottevően gyengébb eredményeket produkáltak, mint a nehezebb, nagyobb modellek.

A 8 modell közül csak a Nissan Versa volt az, mely a frontális mellett az oldalirányú és a hátulról jövő ütközés esetén is kifejezetten jó eredményeket ért el. A szakértők ezt is annak tulajdonítják, hogy a Versa nehezebb kategória-társainál.

A Toyota Yaris, a Honda Fit és a Mini Cooper az oldalirányú ütközéseket ugyan jól bírta, hátulról jövő erőhatás esetén azonban gyengén szerepelt.

Az autók tömegéből következő teszteredmények a halálozási statisztikákon is megmutatkoznak: a könnyű kisautók esetében egymillió regisztrált járműre 83 halálos baleset jut, mely több mint duplája az összes kategória átlagos értékének.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM