31 °C Budapest

Kis autó, nagy veszély! Drámai teszteredmények...

Pénzcentrum
2006. december 19. 13:00

Az üzemanyagárak emelkedése világszerte jótékonyan hatott a kisautók értékesítésére, az amerikai Insurance Institute for Highway Safety legújabb teszteredményei azonban óvatosságra intenek!

A teszt keretein belül 8 kis modellt vizsgáltak, a töréstesztek szerint azonban egyértelműen érvényesülnek a fizika törvényszerűségei, vagyis a kisebb kategóriás, könnyebb autók számottevően gyengébb eredményeket produkáltak, mint a nehezebb, nagyobb modellek.

A 8 modell közül csak a Nissan Versa volt az, mely a frontális mellett az oldalirányú és a hátulról jövő ütközés esetén is kifejezetten jó eredményeket ért el. A szakértők ezt is annak tulajdonítják, hogy a Versa nehezebb kategória-társainál.

A Toyota Yaris, a Honda Fit és a Mini Cooper az oldalirányú ütközéseket ugyan jól bírta, hátulról jövő erőhatás esetén azonban gyengén szerepelt.

Az autók tömegéből következő teszteredmények a halálozási statisztikákon is megmutatkoznak: a könnyű kisautók esetében egymillió regisztrált járműre 83 halálos baleset jut, mely több mint duplája az összes kategória átlagos értékének.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52