22 °C Budapest

Kis autó, nagy veszély! Drámai teszteredmények...

Pénzcentrum
2006. december 19. 13:00

Az üzemanyagárak emelkedése világszerte jótékonyan hatott a kisautók értékesítésére, az amerikai Insurance Institute for Highway Safety legújabb teszteredményei azonban óvatosságra intenek!

A teszt keretein belül 8 kis modellt vizsgáltak, a töréstesztek szerint azonban egyértelműen érvényesülnek a fizika törvényszerűségei, vagyis a kisebb kategóriás, könnyebb autók számottevően gyengébb eredményeket produkáltak, mint a nehezebb, nagyobb modellek.

A 8 modell közül csak a Nissan Versa volt az, mely a frontális mellett az oldalirányú és a hátulról jövő ütközés esetén is kifejezetten jó eredményeket ért el. A szakértők ezt is annak tulajdonítják, hogy a Versa nehezebb kategória-társainál.

A Toyota Yaris, a Honda Fit és a Mini Cooper az oldalirányú ütközéseket ugyan jól bírta, hátulról jövő erőhatás esetén azonban gyengén szerepelt.

Az autók tömegéből következő teszteredmények a halálozási statisztikákon is megmutatkoznak: a könnyű kisautók esetében egymillió regisztrált járműre 83 halálos baleset jut, mely több mint duplája az összes kategória átlagos értékének.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?