33 °C Budapest
Side view, close up of a female hand using digital tablet with a pen while working from home. Lifestyle and technology

Kerekedik a botrány az Apple-nél: bosszankodhatnak a vásárlók, ezt már tényleg nem lehet megcsinálni

2024. május 10. 14:47

Az Apple bocsánatot kért új iPad Pro reklámjáért, amely a közösségi médiában kritikák kereszttüzébe került. A kreatív eszközök megsemmisítésével sokak szerint téves üzenetet közvetített - közölte a Cnbc. .

Az Apple vállalat csütörtökön hivatalosan is bocsánatot kért egy új iPad Pro táblagépet népszerűsítő reklámvideó miatt, amely széles körben negatív visszhangot váltott ki a közösségi médiában. A vállalat marketing alelnöke, Tor Myhren az Ad Age reklámszakmai lapnak nyilatkozva elismerte, hogy a reklám nem érte el a kívánt hatást. "Célunk az volt, hogy megünnepeljük, ahogyan felhasználóink az iPad segítségével kifejezik magukat és valóra váltják ötleteiket. Ebben a videóban azonban nem sikerült megfelelően kommunikálnunk ezt" - fogalmazott.

A reklámvideót Tim Cook, az Apple vezérigazgatója tette közzé először X-en (korábbi nevén Twitter) és YouTube-on. A videóban különböző kreatív eszközök - többek között gitár, zongora és metronóm - láthatóak, amelyeket egy hidraulikus zúzógép présel össze addig, amíg az új táblagépbe nem kerülnek. 

Az Ad Age információi szerint az Apple úgy döntött, hogy a vitatott reklámot nem fogja tévében sugározni. A videó sokak szerint azt sugallta, hogy az Apple eltávolodott valóságos énjétől és

sok nézőt sértett azzal, hogy kreatív eszközöket semmisített meg benne.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Némelyik Apple-kritikus szerint ez a negatív reakció arra utalhat, hogy a cég már nem rendelkezik ugyanazzal a jóindulattal a vásárlók részéről, mint korábban. Az Apple hosszú ideje jelentős hirdetőként van jelen a piacon és hagyományosan szoros kapcsolatot ápol TBWA\Media Arts Lab reklámügynökségével, noha bizonyos reklámprojekteket belsőleg is kezel.

Ez nem az első alkalom, hogy egy iPad-reklám negatív visszhangot vált ki. 2018-ban egy másik iPad Pro reklám is ellentmondások forrása volt; abban egy gyermek azt kérdezte: "Mi az a számítógép?", ami szintén nem talált pozitív fogadtatásra egyes vásárlók körében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem