18 °C Budapest
Happy customer scanning her smartwatch on a credit card machine to pay her bill in a cafe. Cheerful woman doing a cashless and contactless transaction using NFC technology.

Végleg elengedték a készpénzt ezek a magyarok: egyre többen fizetnek mindig így

2023. szeptember 25. 19:44

Továbbra is nagyon lendületes növekedést mutatnak az okoseszközös fizetések a K&H-nál. Az idei év első nyolc hónapjában óránként átlagosan több mint 5500 okoseszközös fizetést bonyolítottak a pénzintézet ügyfelei, ami 67 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben. Az okoseszközös fizetések havi összege júniusban lépte át a 30 milliárd forintot, majd júliusban, augusztusban is bőven meghaladta ezt a szintet. A magyar piacon elsőként a K&H-nál megjelent Google Pay-fizetések összege idén augusztusban megközelítette a 12 milliárd forintot, az Apple Pay-fizetéseké pedig majdnem elérte a 22 milliárd forintot.

A készpénzmentes fizetési megoldások közül az okoseszközös tranzakciók továbbra is jelentős bővülést mutatnak a K&H legfrissebb összeállítása szerint.

Az idei év első nyolc hónapjában az Apple Pay, a Google Pay, a Xiaomi Pay és a Garmin Pay alkalmazáson keresztül közel 32 millió tranzakcióra került sor a K&H ügyfeleknél több mint 228 milliárd forint értékben, ami 67 és 82 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy idén óránként több mint 5500 alkalommal fizettek a K&H-sok okoseszközök segítségével, szemben az egy évvel korábbi 3300-as tranzakciószámmal.

Komoly szerepet játszottunk a magyar piacon az okoseszközös fizetések területén. Az Apple Pay-fizetést az elsők között vezettük be még 2019 végén, majd a K&H-nál volt először elérhető a Google Pay-fizetés 2021 áprilisától, ugyanígy a Garmin Pay és a Xiaomi Pay szintén nálunk jelent meg elsőként. Továbbá a Fitbit okosórákkal történő Google Pay-fizetést is a mi ügyfeleink használhatták először a magyar piacon. Mára pedig a különböző okoseszközös fizetési alternatívák közül a Google Pay és az Apple Pay generálja a legjelentősebb forgalmat

- nyilatkozta Árva András, a K&H lakossági szegmens marketing vezetője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Melyikkel, mennyit?

Az Apple Pay-fizetések száma az idei év első nyolc hónapjában 64 százalékkal nőtt éves összevetésben. A Google Pay esetében 71 százalékos volt a növekedés. A Garmin Pay-nél 58 százalékkal, a Xiaomi Pay-fizetéseknél pedig 205 százalékkal nőtt a tranzakciók száma.

Az okoseszközös fizetések népszerűségét jelzi az is, hogy a hozzájuk köthető havi forgalom idén júniusban átlépte a 30 milliárd forintot a K&H-nál, amire korábban nem volt példa. A költés júliusban és augusztusban is e felett a szint felett maradt, míg a havi tranzakciószám lassan megközelíti az 5 milliós szintet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem