Advertisement concept. Skip AD on video.

Éles kritikát fogalmazott meg Azahriah: ezt üzeni a reklámblokkolót használóknak a zenész

2023. május 15. 20:00

Kitiltaná a YouTube azokat a felhasználókat, akik adblockert használnak a tartalomfogyasztás közben. A döntés nagy port kavart, a vitába pedig beszáltt napjaink legnépszerűbb énekese, Azahriah is. A fiatal előadó szerint a világ összes tudása elérhető a neten, ezért cserébe pedig támogatni kéne a tartalomkészítők munkáját.

Heves vita robbant ki a különböző fórumokon a reklámblokkolókról, miután a YouTube egy új funkciót kezdett el tesztelni. Az új eszközzel a blokkolót használók nem érhetnék el a felületet, egészen addig amíg ki nem kapcsolják azt vagy meg nem veszik a YouTube prémiumot. A teszt nagy felháborodást váltott ki a felhasználók körében, mert úgy érzik, hogy ezzel zsarolják őket. A reklámblokkolóval kapcsolatban Azahriah is leírta a véleményét. A posztra azóta számos reakció érzeket Redditen.

Szabadjon már kimondani azt a tényt, hogy aki adblockot használ, az egy szar arc, és valszeg ezt a mindent megúszós pacekot folytatja az élete más területein is.

Persze érthető, aki azt érzi, hogy a gépe előtti kényelembe minden akkor és abban a pillanatban jár neki, amikor ő úgy kívánja, de nézzük, mi van. A világ összes tudása, skillje, szórakozási lehetősége ott van előtted, amivel egy 5 mp-es reklám végignézésével fizetsz, amit el is felejtesz annyi idő alatt” - írta Azahriah, polgári nevén Baukó Attila.

„Más az, amikor csóró vagy, de akarsz vágni, zenélni, szerkeszteni és lekalózkodod a programokat, minthogy ezeknek a piti, javarészt semmirekellő reklámoknak a végignézésével képtelen vagy támogatni annak a munkáját, akinek a tartalma érdekel.”

Többen is jelezték a Reddit-poszt alatt, hogy azért használtak reklámblokkolót, mert már elviselhetetlen mértékben szórták tele reklámokkal a YouTube-videókat, és sokan lehurrogták Azahriah-t. „Engem meg nem érdekel a soros-gyurcsányos-tyúkszemkenőcs félúton a minecraft gameplay közben.”

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

„Nekem semmi bajom azzal, mikor pl. egy több órás videóban 40 percenként befigyel 1-1 reklám. De nemrég konkrétan egy kb. 10 perces videóban 4 reklámblokk volt, amiből kétszer simán lement egymás után két átugorhatatlan, számomra abszolút nem releváns hirdetés.” Volt azonban olyan kommentelő is, aki Azahriah-val értett egyet.

„Ha valami ingyen kell, viseld el a reklámot, ha nem kell a reklám, akkor meg fizess elő. Valamit valamiért. De sajnos imádunk nem jegyet venni a buszra, de felszállni rá, majd szidni az ellenőrt mert megbüntet. Többek között ezért tart itt a magyar gazdaság, ahol tart, mert a magyarok utálnak fizetni a szolgáltatásokért, meg minden »okosba« kell, meg ingyen. Nem kell számla, de a garancia igen.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem