15 °C Budapest
Hacker

Több 10 ezer bankfiókot törtek fel a napokban: mielőbb válts jelszót, ha jót akarsz

2023. január 26. 09:46

Közel 35 ezer PayPal-fiókot törhettek fel hackerek olyan jelszavakkal, amelyeket a felhasználók más oldalakon is használtak – írta meg a 24.hu a Bleeping Computerre hivatkozva.

Közel 35 ezer PayPal fiókot törhettek fel nem rég egy úgynevezett credentials stuffing módszerrel, aminek lényege, hogy más szolgáltatások feltört adatbázisaiban található belépési adatokat próbálnak végig különböző platformokon. Ez azoknak okozhat kellemetlenséget, akik ugyanazon jelszót használják több helyen.

A PayPal elmondása szerint a támadás még tavaly december elején történhetett és két napig tartott. A vizsgálat megerősítette, hogy a fent említett módszert használták. Ezalatt az idő alatt a hackerek olyan személyes adatokhoz férhettek hozzá, mint a születési dátumok, lakcímek, társadalombiztosítási számok és adóazonosítók. Mindezek mellett pedig a tranzakciókat is láthatták, amelyek hitelkártya- és banki adatokat is tartamaznak.

A dolog érdekessége azonban az, hogy a támadók nem kezdtek semmit a megszerzett információkkal. A szolgáltató ugyanis nem talált arra bizonyítékot, hogy a hackerek megpróbáltak volna tranzakciókat végrehajtani, vagy eladni a kinyert adatokat. A cég értesítette az érintett felhasználókat, jelszót változtatott, illetve a károsultaknak két évig ingyen biztosította az Equifax személyazonosság megfigyelését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem