14 °C Budapest
Hacker

Több 10 ezer bankfiókot törtek fel a napokban: mielőbb válts jelszót, ha jót akarsz

2023. január 26. 09:46

Közel 35 ezer PayPal-fiókot törhettek fel hackerek olyan jelszavakkal, amelyeket a felhasználók más oldalakon is használtak – írta meg a 24.hu a Bleeping Computerre hivatkozva.

Közel 35 ezer PayPal fiókot törhettek fel nem rég egy úgynevezett credentials stuffing módszerrel, aminek lényege, hogy más szolgáltatások feltört adatbázisaiban található belépési adatokat próbálnak végig különböző platformokon. Ez azoknak okozhat kellemetlenséget, akik ugyanazon jelszót használják több helyen.

A PayPal elmondása szerint a támadás még tavaly december elején történhetett és két napig tartott. A vizsgálat megerősítette, hogy a fent említett módszert használták. Ezalatt az idő alatt a hackerek olyan személyes adatokhoz férhettek hozzá, mint a születési dátumok, lakcímek, társadalombiztosítási számok és adóazonosítók. Mindezek mellett pedig a tranzakciókat is láthatták, amelyek hitelkártya- és banki adatokat is tartamaznak.

A dolog érdekessége azonban az, hogy a támadók nem kezdtek semmit a megszerzett információkkal. A szolgáltató ugyanis nem talált arra bizonyítékot, hogy a hackerek megpróbáltak volna tranzakciókat végrehajtani, vagy eladni a kinyert adatokat. A cég értesítette az érintett felhasználókat, jelszót változtatott, illetve a károsultaknak két évig ingyen biztosította az Equifax személyazonosság megfigyelését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?