6 °C Budapest
Magyar Posta meghatalmazás nyomtatvány: már online is intézhető a meghatalmazás posta átvételnél!

Magyar Posta meghatalmazás nyomtatvány: már online is intézhető a meghatalmazás posta átvételnél!

2022. június 26. 21:01

Számtalanszor találkozhattunk már azzal a problémával, amikor egy bizonyos levelet vagy bármilyen más küldeményt csak személyesen tudtunk volna átvenni, ám amikor meghozta volna a postás, nem voltunk otthon. Az is gyakran előfordul, hogy munkánk, utazásunk miatt nem tudunk elmenni a küldeményért a postára, így meg kell oldanunk a posta meghatalmazás kérdését.

Cikkünkben minden fontos tudnivalót elárulunk a posta meghatalmazás kapcsán: nem szükséges formanyomtatvány, bárki részéről elkészíthető a meghatalmazás posta küldeményátvételre, ám nem árt, ha tudjuk, melyek a posta meghatalmazás nyomtatvány formai követelményei. Magyar Posta meghatalmazás minta: mutatjuk, mit írj rá a meghatalmazásra és azt is, hogyan intézd a posta meghatalmazást online, gyorsan és problémamentesen, online posta meghatalmazás segítségével!

Magyar Posta meghatalmazás: ezt írd rá a papírra!

A posta meghatalmazás egy bárki által elkészíthető, egyszerű, rövid dokumentum, amelyben közöljük, hogy ki a Meghatalmazó (akinek a küldemény szól, de nem tudja átvenni) és ki a Meghatalmazott (aki helyette átveszi a küldeményt), illetve rögzíthetjük benne, hogy mikor (mettől meddig veheti át) és milyen ügyben (postai küldeményátvétel) járhat el a nevünkben.

Mikor érvényes egy posta meghatalmazás?

Ahhoz, hogy egy posta meghatalmazás szabályszerű és érvényes legyen, a következő kritériumok közül valamelyiknek érvényesülnie kell:

  • vagy a Meghatalmazó írja meg és írja alá saját kezűleg vagy minősített elektronikus aláírással;
  • vagy ha nem a meghatalmazó írja, két tanúnak kell a hitelességet alátámasztani aláírásukkal, adataikkal (a név és a lakcím elég).

Posta meghatalmazás online: hogy működik?

Rengeteg magyarnak jelent felüdülést, hogy végre már nem csak a megszokott posta meghatalmazás nyomtatvány kitöltésével vagy egy kézzel írott papírral veheti át hozzátartozói küldeményeit, ugyanis végre elérhető a Magyar Postánál is az eMeghatalmazás funkció. Az eMeghatalmazás személyre szabható (eldönthetjük, ki, mikor, milyen küldeményt vehet át a nevünkben), sőt, több kézbesítési címet és meghatalmazottat is bevihetünk a rendszerbe. A posta meghatalmazás érvényessége 1 naptól 5 évig terjedhet – közeli hozzátartozók esetében, idős rokonoknál, hogy egymást tehermentesíthessük, célszerű az utóbbi alternatívát választani.

Ehhez regisztrálni kell a Magyar Posta ÉnPostám felületén (www.posta.hu/enpostam), az adataink hitelesítése Ügyfélkapuval történik, de az ÉnPostám kártya hozzárendelésével is megtörténhet. A posta meghatalmazás ügyintézéshez nem kell bemenni a postára, ugyanis a Magyar Posta kiküldi az adott címre a posta meghatalmazás igazolványt, amivel a meghatalmazott eljárhat a nevünkben.

Magyar Posta meghatalmazás minta letöltése

A következő letölthető dokumentumokat használhatjuk egyszerűen, ha egy posta meghatalmazás nyomtatvány kitöltésére van szükségünk:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

1. Magyar Posta meghatalmazás, digitálisan kitölthető (forrás: Magyar Posta)

Hivatalos Magyar Posta meghatalmazás minta

2. Általános posta meghatalmazás (digitálisan és kézzel is kitölthető)

Posta meghatalmazás minta

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm