26 °C Budapest
Magyar Posta meghatalmazás nyomtatvány: már online is intézhető a meghatalmazás posta átvételnél!

Magyar Posta meghatalmazás nyomtatvány: már online is intézhető a meghatalmazás posta átvételnél!

2022. június 26. 21:01

Számtalanszor találkozhattunk már azzal a problémával, amikor egy bizonyos levelet vagy bármilyen más küldeményt csak személyesen tudtunk volna átvenni, ám amikor meghozta volna a postás, nem voltunk otthon. Az is gyakran előfordul, hogy munkánk, utazásunk miatt nem tudunk elmenni a küldeményért a postára, így meg kell oldanunk a posta meghatalmazás kérdését.

Cikkünkben minden fontos tudnivalót elárulunk a posta meghatalmazás kapcsán: nem szükséges formanyomtatvány, bárki részéről elkészíthető a meghatalmazás posta küldeményátvételre, ám nem árt, ha tudjuk, melyek a posta meghatalmazás nyomtatvány formai követelményei. Magyar Posta meghatalmazás minta: mutatjuk, mit írj rá a meghatalmazásra és azt is, hogyan intézd a posta meghatalmazást online, gyorsan és problémamentesen, online posta meghatalmazás segítségével!

Magyar Posta meghatalmazás: ezt írd rá a papírra!

A posta meghatalmazás egy bárki által elkészíthető, egyszerű, rövid dokumentum, amelyben közöljük, hogy ki a Meghatalmazó (akinek a küldemény szól, de nem tudja átvenni) és ki a Meghatalmazott (aki helyette átveszi a küldeményt), illetve rögzíthetjük benne, hogy mikor (mettől meddig veheti át) és milyen ügyben (postai küldeményátvétel) járhat el a nevünkben.

Mikor érvényes egy posta meghatalmazás?

Ahhoz, hogy egy posta meghatalmazás szabályszerű és érvényes legyen, a következő kritériumok közül valamelyiknek érvényesülnie kell:

  • vagy a Meghatalmazó írja meg és írja alá saját kezűleg vagy minősített elektronikus aláírással;
  • vagy ha nem a meghatalmazó írja, két tanúnak kell a hitelességet alátámasztani aláírásukkal, adataikkal (a név és a lakcím elég).

Posta meghatalmazás online: hogy működik?

Rengeteg magyarnak jelent felüdülést, hogy végre már nem csak a megszokott posta meghatalmazás nyomtatvány kitöltésével vagy egy kézzel írott papírral veheti át hozzátartozói küldeményeit, ugyanis végre elérhető a Magyar Postánál is az eMeghatalmazás funkció. Az eMeghatalmazás személyre szabható (eldönthetjük, ki, mikor, milyen küldeményt vehet át a nevünkben), sőt, több kézbesítési címet és meghatalmazottat is bevihetünk a rendszerbe. A posta meghatalmazás érvényessége 1 naptól 5 évig terjedhet – közeli hozzátartozók esetében, idős rokonoknál, hogy egymást tehermentesíthessük, célszerű az utóbbi alternatívát választani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ehhez regisztrálni kell a Magyar Posta ÉnPostám felületén (www.posta.hu/enpostam), az adataink hitelesítése Ügyfélkapuval történik, de az ÉnPostám kártya hozzárendelésével is megtörténhet. A posta meghatalmazás ügyintézéshez nem kell bemenni a postára, ugyanis a Magyar Posta kiküldi az adott címre a posta meghatalmazás igazolványt, amivel a meghatalmazott eljárhat a nevünkben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?