24 °C Budapest
Durván megugrott a csomagszállító cégek forgalma: így tartják az iramot a legnagyobbak

Durván megugrott a csomagszállító cégek forgalma: így tartják az iramot a legnagyobbak

2022. június 16. 16:31

A világjárvány miatt az elmúlt két esztendőben óriási növekedés jellemezte a csomagszállító cégek forgalmát. Mind az üzleti szereplők, mind pedig a lakosság részéről szinte egész évre állandósult a szolgáltatás iránt megnövekedett kereslet. A fokozódó verseny, valamint a minél hatékonyabb és megbízhatóbb működés érdekében egyre nagyobb jelentősége lett a folyamatok digitalizációjának. 

A logisztika, ezen belül kiemelten a csomagszállítás is azon tevékenységi körök közé tartozik, amelyek esetében kiemelt szerep jut a legmodernebb informatikai és telekommunikációs megoldásoknak. Fontos a gyorsaság, az egyes tevékenységek hatékony koordinációja, valamint az ügyfelek részéről minél kényelmesebben és egyszerűbben nyomon követhető folyamat. Az ezekhez szükséges informatikai szolgáltatások egy részét már korábban is az Invitech biztosította a DPD részére, legyen szó hálózati, adatközponti és felhőszolgáltatásokról, azaz például IPVPN-hálózatról, menedzselt tűzfalszolgáltatásról, virtuális szerver infrastruktúráról vagy éppen a csomagszállító cég IT HelpDeskjének teljes kiszervezéséről. Mostanra pedig már az összes szolgáltatási területre érvényes, hogy az Invitech mindent egy kézből nyújt ügyfelének.

Ugyanakkor a napjainkban egyre fontosabbá váló IT-biztonság is kiemelt szereppel bír ebben az iparágban, elég, ha csak a nagy számban gyűjtött és tárolt, érzékeny ügyféladatokra gondolunk. A DPD ezért döntött úgy, hogy az eddigiekhez képest is még inkább megerősíti ennek a területnek a védelmét, és az Invitech segítségével a futárok mobileszközeinek menedzsmentje (mobile device management), jogosultságkezelése, a cég hálózati kapcsolatait és ezáltal szolgáltatásbiztonságát érintő DDoS-védelem, valamint a különböző titkosítások, végpontvédelmi megoldások kiemelt szerepet kaptak a kibővített együttműködésben. Mindemellett már a saját dolgozók számára rendelkezésre álló Helpdesk-szolgáltatást is az Invitech kollégái látják el az ügyfél telephelyein.

Az Invitech nagy tapasztalatra tett szert a logisztikai iparág képviselőinek kiszolgálásában. Több világcéggel is dolgozunk, és büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 15 éves együttműködésünk alatt a DPD az egyik legnagyobb ügyfelünkké vált a nagyvállalati szektorban. Amikor adatközpontjainkat bővítjük, felhőszolgáltatásainkat fejlesztjük, pont azért tesszük, mert a digitalizáció és az infokommunikáció egyre nagyobb szerepet tölt be a hazai vállalkozások, valamint a Magyarországon működő multinacionális vállalatok életében is.

 – nyilatkozta Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi a DPD-nél nap mint nap azon dolgozunk, hogy egyedülálló megoldásokkal emeljük ügyfélélményünket és prémium minőségű szolgáltatást biztosítsunk. Ehhez innovatív fejlődésre van szükségünk minden területen és keresnünk kell az ügyfeleink számára legegyszerűbb és legjobb folyamatokat. Az Invitechnek köszönhetően minden adatot, amivel dolgozunk, megfelelő módon és minőségben tudunk kezelni, és ami még fontosabb, hogy azok a lehető legnagyobb biztonságban vannak.

 – fogalmazott az új, három évre szóló megállapodás kapcsán Czifrik Szabolcs, a DPD Hungary Kft. ügyvezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?