A woman working on a technology assembly line building electrical parts.

Ennek nem lesz jó vége: nyakunkon lehet az iPhone hiány

2022. április 13. 09:42

Az Apple iPhone-t gyártó Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai gyárában - írja a BBC. A Nikkei nevű japán lap információi  szerint az iPad és a MacBook gyártásával is gondok lehetnek.

Az Apple iPhone-t gyártó Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai ( a sanghaji és a kunshani) gyárában. A cég a sanghaji lezárások miatt állította le a gyártást, annak ellenére, hogy Kína legnagyobb ipari városa nemrég jelentette: lazítani fognak a drákói keménységű járványügyi korlátozásokon. Ez a gyakorlatban eddig azt jelentette, hogy a 25 millió lakos közül néhányan hetek után elhagyhatták otthonukat.

A várost még március végén zárták le, miután megugrottak a fertőzésszámok a gyártási és pénzügyi központnak számító metropoliszban. A Pegatron közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy mihamarabb újraindíthassa a gyártást.

A japán Nikkei újság információi szerint az Apple MacBook-okat gyártó Quanta, valamint az iPad-eket készítő Compal Electronics is leállította tevékenységét a kínai városokban. Becslések szerint áprilisban mintegy hárommillió iPhone, kétmillió iPad, valamint egymillió MacBook legyártását érinti a leállás, és ez a szám a későbbiekben tovább nőhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?