27 °C Budapest
Budapest, 2023. augusztus 20.Tûzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Elõtérben az Erzsébet híd.MTI/Balogh Zoltán

Milliárdok égnek el: hihetetlen, mennyibe fog kerülni az augusztus 20-i tűzijáték idén

2024. május 28. 08:46

Az idei augusztus 20-i tűzijáték megszervezése nettó 1 milliárd 893 millió forintba kerül. Az összeg 70 százalékára már lehívási kötelezettséget vállaltak, míg a fennmaradó rész opcióként áll rendelkezésre. Az augusztus 20-ához kapcsolódó költségek azonban itt nem állnak meg, hiszen a kísérő rendezvénysorozatra jellemzően egy külön, jelentősen magasabb összegű megbízást kötnek.

Nettó 1 milliárd 893 millió forintért fogják megszervezni az idei augusztus 20-i tűzijátékot, az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. ugyanis ennyiért szerződött le a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével - írja az RTL.hu.

A portál szerint egyelőre a teljes összeg 70 százalékára vállaltak lehívási kötelezettséget, a fennmaradó rész az úgynevezett opció. Hozzáteszik, az augusztus 20-ához kapcsolódó költségek itt vélhetően nem állnak meg, a kísérő rendezvénysorozatra általában egy külön, ennél jóval nagyobb összegről szóló megbízást kötnek. 

Emlékeztetnek, 2023-ban 34 ezer pirotechnikai effektet használtak fel a tűzijátékhoz, amelyet Európa legnagyobb tűzijátékaként igyekeztek reklámozni. Később kiderült, hogy magára a tűzijátékra nettó 1,4 milliárd forintot költöttek, míg a kísérő ünnepségsorozatra több mint nettó 10 milliárd forintos szerződést kötöttek - és 2022-ben is 10,3 milliárd ment el a tűzijátékra és a kísérő rendezvényekre.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm