33 °C Budapest
Asian young beautiful woman streamer listening to music dancing and listening music at Home Interior, Residential Building.share video on tiktok social media application

Élesedik a videómegosztók csatája: A TikTok olyan újításra készül, amit a YouTube nem tesz zsebre

2024. május 17. 16:16

A TikTok a YouTube mintájára teszteli az egyórás videók feltöltésének lehetőségét. Sok felhasználó szkeptikusan fogadta ezt,  mivel eddig a platformon legfeljebb háromperces videókat lehetett megosztani - írta a DailyMail.

A TikTok, amely rövid, dinamikus tartalmáról vált ismertté, új irányba lép azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára az egy órás videók feltöltését. Ezt a változást először Matt Navarra, közösségi média tanácsadó fedezte fel és osztotta meg a Threads platformon. A TikTok hivatalosan is megerősítette a TechCrunch-nak, hogy valóban tesztelik a hosszabb videók feltöltésének lehetőségét.

Jelenleg a platformon két különböző maximális videóhosszúság lehetséges: az alkalmazáson belül készített videók esetében egy perc, míg a külső forrásból feltöltött tartalmaknál három perc a limit. Az új funkció bevezetése jelentős változás élesedne. 

A hosszabb formátumú videók bevezetése lehetőséget teremthetne olyan tartalomgyártók számára, akik eddig inkább a YouTube-ot részesítették előnyben. Ilyenek például a sminkguruk vagy kezdő szakácsok. Továbbá ezáltal teljes tévéműsor epizódok is megjelenhetnének a platformon anélkül, hogy több részre kellene bontani őket. A TechCrunch emlékeztet arra az esetre, amikor a Peacock streaming szolgáltatás ingyenesen elérhetővé tette "Killing It" című sorozatának első epizódját öt részre bontva.

A felhasználói közösség vegyes érzelmekkel fogadta az újítást. Néhányan szkeptikusak voltak és feleslegesnek találták az egyórás videókat, kiemelve, hogy valami rendkívül lebilincselőnek kell lennie ahhoz, hogy végignézzék egy ilyen hosszú tartalmat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezekkel az új fejleményekkel kapcsolatos reakciók azt mutatják, hogy bár néhányan izgatottan fogadják az új lehetőségeket, mások aggódva tekintenek rájuk. A TikTok lépése jelentős hatással lehetnek mind a felhasználói viselkedésre, mind pedig arra, hogyan alakulnak ki és terjednek majd a digitális tartalmak ezen a népszerű platformon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm